Psychoterror kostitab sünnipäevalisi uue plaadiga

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sel sügisel juubelit tähistav Psychoterror astus üles ka tänavusel Punklaulupeol.
Sel sügisel juubelit tähistav Psychoterror astus üles ka tänavusel Punklaulupeol. Foto: Arno Saar / Õhtuleht

Reedel 7. oktoobril Von Krahlis oma 20. sünnipäeva tähistav punklegend Psychoterror ei kostita külalisi mitte tordi vaid uue plaadiga. Värske album «XX» sisaldab kolmteist lugu.

«Salvestuse tegime MKDK stuudios. Plaat valmis kahekümne nelja tunniga. Lisaks tuleb plaadile kolm Freddy soololugu,» selgitasid bändimehed. Solist Freddy täpsustas, et samamoodi paari päevaga on salvestatud enamus Psychoterrori klassikalisi albumeid.
 
Seetõttu kõlab «XX» erinevalt pea aasta otsa valminud mullusest «Parmakarmast» toorelt, albumi üliminimalistlik helikeel on esteetiliselt lähedaseim 1980ndate alguse Inglismaa anarhopungile. «Ühele loole mängisime teise kitarri peale, muidu on kõik nii nagu päriselt,» ütles bassist Uims ning lisab rahulolevalt: «Saimegi laheda vanaaegse saundi ja kõik on puhtalt livena tehtud.»
 
Sarnaselt kõigile Psychoterrori sel sajandil ilmunud neljale albumile näitab «XX» bändi pidevas muutumises. Album valgub postpungi-protopungi-hipiroki-raskeroki poole laiali. «Ja kui kobisetakse, siis õigusega selles mõttes, et pole ehk ootuspärane. Tegelikult on ta üpris loogiline jätk viimase kümnendi plaatidele,» rääkisid bändimehed ja ironiseerisid: «Arvatavasti paljud siiski ei ole süvenenud meie arengusse ja kõrvus kõlab neil ikka veel «Ära maksa maksu». Samas usume, et kellegi jaoks võib just see muundumine huvitav ollagi.»
 
Album «XX» ilmub 7. oktoobril, kui Tallinnas Von Krahli baaris toimub Psychoterrori sünnipäevapidu koos külalisliikmete, Irwin Art Projekti, videoprogrammi ning Villu Tamme ja Lotte Jürjendali valitud plaadimuusikaga.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles