Warholi maal «Liz» müüdi oksjonil 23 miljoni dollariga

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andy Warholi 1963. aastal valminud teos «Liz», millel on kujutatud näitlejanna Elizabeth Taylorit
Andy Warholi 1963. aastal valminud teos «Liz», millel on kujutatud näitlejanna Elizabeth Taylorit Foto: HO/REUTERS

Kunstnik Andy Warholi türkiissinise taustaga portree, millel on kujutatud näitlejanna Elizabeth Taylorit müüdi oksjonil 23,7 miljoni dollari (260 miljonit krooni) eest.

New Yorgis oksjoni korraldanud Christie`s oksjonimaja esindaja kinnitusel sai portree omanikuks tundmatuks jääda soovinud kunstikollektsionäär, kirjutab AP.

«Lootsime, et selle maali hinnaks kujuneb kuni 35 miljonit dollarit (385 miljonit krooni), kuid oodatust pakuti vähem,» lisas esindaja.

Maal «Liz» on osa portreedeseeriast, mis Warholil valmis 1960. aastatel. Selles seerias saab näha nii Elizabeth Taylori, Marilyn Monroe kui ka Jaqueline Kennedy erivärvilisi portreid.

Warholil valmis türkiissinise taustaga Elizabeth Taylori portree 1963. aastal, ajal, mil näitlejanna raskelt haigestus. Lisaks sellel valmis Warholil veel tosin türkiissinise taustaga pilti, kus teosel oleva isiku silmad on rõhutatud ja violetset värvi ning suu kiiskavpunane.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles