Mart Laar: 90ndate alguses tehti mulle tapmisähvardus

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mart Laar
Mart Laar Foto: Liis Treimann

IRL esimees Mart Laar tunnistab sel pühapäeval Hannes Võrnole saates «20 aastat hiljem», et olukord 1990ndate alguses oli Eestis nii pinev, et pidi kartma oma elu pärast.

«Kõige värvikamad seigad on seotud Narva kriisiga. Ükskord tehti mulle ka päris ametlik tapmisähvardus. Siis andis KAPO ametliku seisukoha, et ühe Narva visiidi peaksin ära jätma. Kuna oli aga tegemist hetkega, mil oli minu kohus toetada uusi kandidaate vanade interrinde tegelaste vastu, et need valimistel ära ei teeks, siis otsustasin, et paraku on minu kohus teha seda, mida pean tegema ja ma lähen,» ütles Laar.

«See visiit oli tugevate turvameetmetega - soomusvest oli mulle pluusi alla ümber veetud ja täismäng. Kui päev oli möödas ja kõik olid tervelt ära koju läinud, läksin tollasesse Narva Jõesuu residentsi ja nägin, et kogu aeg käib mingi mees meiega kaasas, keda ma absoluutselt ei tunne. Küsisin: «Vabandage, ma ei tunne teid, kes te olete?». Ja siis ta ütles, et ta on kirurg ning lausus: «Kui teid tulistatakse, pean mina esimesena teilt kuuli välja võtma.»,» lisas poliitik.

«20 aastat hiljem» viimane osa Mart Laari ja Tiit Vähiga on eetris juba sel pühapäeval kell 20:05.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles