Kuula: Groundhog Day, Crashdafi ja StereoChemistry - «Raju»

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Groundhog Day
Groundhog Day Foto: Kertin Vasser

Sel nädalal avalikustasid kollektiivi Versus liikmed Eesti sportliku vabavõitluse liiga MMA Raju tunnusloo «Raju». Võimsa rock-pala autoriteks on liikmed bändidest Groundhog Day, Crashdaf ja StereoChemistry.

«Päris mitmed Versuse liikmed mängivad risti-rästi koos erinevates bändides, Versus aga on spetsiaalselt Raju loo jaoks tehtud kollektiiv. Kitarrikäik loos on juba kuus aastat vana, StereoChemistryga oleme seda prooviruumis katsetanud ja see jäi kummitama. Leidsime, et muusikaliselt sobib see Rajuga nagu rusikas silmaauku,» rääkis projekti Versus eestvedaja Indrek Talpsep.

«Olen ise käinud sportliku vabavõitluse trennis ja Raju vaatamas, nõnda tekkiski mõte viia see konkreetne meloodia ning Raju omavahel kokku,» lisas Talpsep.

«Loo sõnade kirjutamine oli üsna lihtne, tegin seda oma kogemuste põhjal - olen teinud mõned sportliku vabavõitluse matšid ja osalenud Rajul ka kohtunikuna. Ühesõnaga, olen selles asjas üsna sügaval sees. Saime Indrekuga lõpliku versiooni valmis kolme-nelja päevaga. Sõnad iseloomustavad minu meelest hästi Raju atmosfääri ja annavad edasi võitmiseks vajalikku meeleolu - jõulisus, kindlameelsus, raudne närv ja võidutahe,» rääkis laulusõnade loomisest luuletaja Jüri Kolk.

Versuse loos "Raju" teevad muusikat järgnevad inimesed - Indrek Talpsep (StereoChemistry - bass), Siim Kallson (StereoChemistry, Crashdaf – kitarr), Jaago Tobreluts (Crashdaf - vokaal), Tõnn Tobreluts (Groundhog Day, Crashdaf - vokaal & kitarr), Keio Münti (Groundhog Day, Crashdaf, StereoChemistry - trummid). Loo sõnade autoriteks on Jüri Kolk ja Indrek Talpsep.

Sportlik vabavõitlus on võitlussport, mis ühendab endas kolm olümpiaala - poksi, maadluse ja judo - ning teised kahevõitlusalad. MMA Raju on Eesti sportliku vabavõitluse liiga, mille matšid toimuvad Eestis ainulaadses, võrkaiaga piiratud puuris.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles