Ivar Must: rootslased imestasid, miks eestlased nii lollid on

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
TLMPM04: IVAR MUST : TALLINN, EESTI, 18JAN06
Pildil on eurolaulude salvestamine ETV stuudios. 
Ivar Must
lt/ Foto LIIS TREIMANN/ POSTIMEES
TLMPM04: IVAR MUST : TALLINN, EESTI, 18JAN06 Pildil on eurolaulude salvestamine ETV stuudios. Ivar Must lt/ Foto LIIS TREIMANN/ POSTIMEES Foto: LIIS TREIMANN/PM/SCANPIX BALTICS

Helilooja Ivar Must tunnistab Naistelehes, et Eurovisiooni edu näitas talle ka negatiivset poole.

«Enne võistlust olid mul osalejate lepingud tehtud. Aga keegi alla kirjutada ei tahtnud, sest «we are brothers!», ütleb Ivar Must.

«Tead, need jutud, et «teie avasite akna Euroopasse» – need olid piinlikud. Riik ei suutnud kuu ajaga välja mõelda, kas premeerida meid või mitte, selle aja jooksul jõudsime juba omavahel riidu minna. Asi polnud isegi preemias, vaid õigluses ja tunnustuses.»

«Ma töötasin pärast võitu koos rootslastega, kes imestasid, et eestlased nii lollid on. Vaat siis ma küll ütlesin, et mina ei ole eestlane,» muigab Must.

«Ma pole ju nii puuvenelane, et kui meid kas või Venemaa ründaks, ei kaitseks ma oma kodu ja kodumaad. Olen kodu rajanud siia ja ma olen lojaalne. Ning tahan seda ka vastu,» lisab Must.

Üksteist aastat tagasi viis muusikaprodutsent Ivar Must Eesti maailmakaardile Eurovisiooni võidulooga «Everybody».

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles