Algas etnomuusika auhindade hääletus

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Zetod esinemishoos.
Zetod esinemishoos. Foto: Elmo Riig / Sakala

Eesti Pärimusmuusika Keskus jagab koostöös Raadio2-ga 15. oktoobril Viljandis pärimusmuusika lõikuspeol tänavusi etnomuusika auhindu, mille võitjad selguvad rahvahääletusel.

Etnokulbiks ristitud auhindu antakse välja kuues kategoorias: parim album, parim ansambel, parim pärimuslaulik, parim holalaulik, parim instrumentalist ja parim lugu. Võitjad selguvad Raadio 2 kodulehel (http://r2.err.ee/etno) läbiviidava avaliku hääletuse teel. Hääletus algas 28. septembril ning kõigil on võimalus oma hääl anda järgneva kahe nädala jooksul.

Pärimusmuusika keskuse juhataja Ando Kiviberg märkis, et Etnokulp on kõnealuses žanris ainus auhind, mis antakse rahva lemmikutele. «Tõsi, auhinnagalal annavad ka Raadio 2 ja Eesti Pärimusmuusika Keskus välja oma eriauhinnad, kuid rõhk on ikkagi muusikasõprade arvamusel. Teadmine, kelle viimase aja muusikalist tegevust kuulajad kõige kõrgemalt hindavad, on oluline nii muusikutele kui kontserdikorraldajatele,» selgitas ta.

Kiviberg möönis, et etnomuusika mõiste on väga lai, ulatudes puhtast pärimusest džässi ja rokiga segatud loominguni. «Seepärast pakkusime koostöös Raadio 2 saatega «Etnokonservid» igas kategoorias välja mõned nominendid, kuid lubame ka hääletajatel endil omapoolsete ettepanekutega lagedale tulla. Peamine on see, et kandidaadid viljeleksid pärimuslikku muusikat. Ainsaks erandiks on parima holalauliku kategooria, kuhu sobivad mitmed viimasel ajal populaarsust kogunud autorilaulude esitajad.»

Viimati pisteti Etnokulbid parimatele pihku eelmise aasta märtsis Tartus festivalil MAAjaILM. Toona võidutsesid ansamblid Paabel, Zetod, Svjata Vatra ja Nolens Volens ning muusikud Sandra Sillamaa ja Margus Põldsepp.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles