Ehkki paljud meist ei saa eeloleval jõuluajal toidu peale kuluva rahaga priisata, ei tähenda see sugugi igavat pidulauda.
Eestlastel on tavaks, et jõuluajal peab laud lookas olema. Aga üllatavalt rikkaliku ja piduliku tulemuse saab traditsioonilisi jõuluroogi harilikust pisut teistmoodi serveerideski, näiteks pannes magustoidu kausikeste asemel suurtesse veinipokaalidesse, julgustab Pärnumaa kutsehariduskeskuse kokandusõpetaja Taisi Kasela perenaisi oma fantaasiat lendama laskma.
Ülejäänud toiduainetega võrreldes on köögiviljad odavad, aga juurikaid paljud süüa ei taha, eriti veel jõululaual. Ometi võib neidki maitsvalt valmistada, kas ahjus küpsetades või pannil glasuurides. "Glasuuritud õunaviilud on liha kõrvale ülimaitsev lisand," kiitis Kasela. "Selleks tuleb viilud või ja fariinsuhkruga praadida."