Politsei on hakanud «metsapoisi» jutus kahtlema

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Politsei on hakanud «metsapoisi» jutus kahtlema
Politsei on hakanud «metsapoisi» jutus kahtlema Foto: SCANPIX

Saksamaa politsei on hakanud kahtlema niinimetatud metsapoisi jutus, kuna noormees ei soovi uurijatega eriti koostööd teha ega ka seda, et ta isik paljastuks.

Inglise keelt rääkiva poisi sõnul elas ta viis aastat koos oma isaga metsas, edastab The Telegraph.

Isa suri ja poiss mattis ta maha. Siis olevat ta kompassi abil Berliini jõudnud.

«Ta käitumine ning olek ei viita sellele, et ta oleks pikemat aega metsas elanud. Võimalik, et ta valetab ning selle tõttu ei taha ta oma isikut paljastada,» sõnas Berliini politsei pressiesindaja Thomas Neuendorf.

Väidetavalt 17-aastane noormees ütles oma nimeks Ray. Ta isa nimi olevat olnud samuti Ray ning ema nimi Doreen. Ema oli hukkunud autoõnnetuses. Pärast seda olevat isa ja poeg kodust lahkunud ning metsa elama läinud. Perel ei olevat muid lähisugulasi.

«Tal oli Berliini jõudes kaasas telk, mis oli kulunud, kuid mitte nii palju, et sellega oleks aastaid metsas elatud. Samuti oli ta puhas ning seda olid ka ta riided. Ka käed ja küüned olid hoolitsetud. Need faktid tekitavad küsimusi, millele ei ole veel vastust leitud,» sõnas politsei esindaja.

Uurijate sõnul ei ole nad «metsapoisi» juhtumi uurimisel just kaugele jõudnud. Isegi Interpolil ei olevat tema kohta informatsiooni.

Saksamaa, Tšehhi ja Austria politsei otsis metsadest ka poisi isa hauda, kuid seda ei leitud.

«Surnukeha ei ole leitud. Poiss ei ole oma lugu muutnud, kuid ta on jätnud vastamata paljudele küsimustele, mis asitaks selgust tuua. Ta ei ole nimetatud ühtegi linna, kohta või asja, mis aitaks ta elust pildi luua. Ta on jäänud oma esialgse loo juurde,» sõnas Neuendorf.

Samuti ei ole poiss selgitanud, miks ta Berliini tuli ning endast raekojas olnud ametnikele teada andis.

«Ta oskab saksa keelt vaid paar sõna, kuid inglise keelt väga hästi. Võimalik, et ta on inglise keelt õppinud. Ilma edasiste uuringuteta ei oska me midagi täpsemat öelda,» lisas esindaja.

Politsei palus ka avalikkuse abi poisi isiku kindlakstegemiseks.

«Metsapoisile» määrati ametlik hooldaja, kellele ta samuti ei ole enda kohta midagi rohkemat rääkinud. Ta olevat öelnud vaid, et tahab oma eluga edasi minna.

Politsei sõnul on poisi loos väga palju vasturääkivusi, mis ta ebausutavaks muudab.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles