James Bond sai uue vastase – India bürokraadid

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Daniel Craig James Bondi rollis
Daniel Craig James Bondi rollis Foto: SCANPIX

Briti superagent James Bond on toime tulnud selliste kurikaeltega nagu Dr. No ja Blofeld, kuid nüüd sai ta uue vastase – India riigiraudtee bürokraadid.

Ametnikud ei pruugi lubada uue «Bondi» filmi tegijatel filmida üsna mitut põhistseeni rongidega, kirjutab The Telegraph.

India produktsioonifirma Take One Productions meeskond koondnimega «Bond 23» teatel on esialgsest kohavalikust loobutud.

Londonis asuv produktsioonifirma EON ei  ole saanud alustada selle tõttu 007 filmi India stseenide filmimist.

India raudteeministeeriumi kinnitusel pidasid nende ametnikud ja Bondi produtsendid läbirääkimisi, et Bond, keda kehastab Daniel Craig, peaks vastasega võitlust tunnelist sõitva rongi katusel.

Ministeeriumi esindajad andsid selleks loa, kuid rõhutasid, et produtsendid peavad kokkuleppele jõudma ka kohalike ametivõimudega.

««Bondi» filmi tegemine raudteel võib tekitada seisakuid raudteeliikluses ning seda püütakse vältida. Indias sõidab päevas rongiga umbes 30 miljonit inimest,» laususid bürokraadid.

Produtsentide sõnul asuvad filmi jaoks sobivad raudteetunnelid Põhja-Goas. Selle filmimispaiga suhtes peetavad läbirääkimised jõudsid ummikseisu.

Filmitegijatel oli plaanis ka stseen, milles Bond hüppab rongilt mootorrattale. Produtsentide sooviks oli filmida vajalikud stseenid seitsme päevaga, ametnike sõnul saavad nad võteteks anda vaid viis päeva. Ülejäänud stseenid tuleks filmida millalgi kahel päeval eraldi.

Ametnikud lisasid, et võtete katkestamine on vajalik, et rongiliikluses liiga palju segadust ja seisakuid ei tekiks.

Osa ametnikke on rongikatuse stseenide vastu, kuna Indial on niigi halb maine rongide katustel sõitvate «jäneste» tõttu ning see võib kahjustada kampaaniat, milles inimesi hoiatatakse sellisel viisil reisimise eest. Ka on Indias probleeme reisijatega, kes liikuvale rongile hüppavad.

Kui Indias läbirääkimised tühja jooksevad, olevat produtsendid uue võtepaigana kaalunud Lõuna-Aafrika Vabariiki Kaplinna.

Välja on käidud, et uus «Bondi» film saaks reklaamida India raudteed. India riigiraudtee esindaja sõnul ei ole Briti superagent selleks sobiv.

«India raudtee reklaamnägudeks on meie sportlased. Me ei vaja võõraid,» lausus esindaja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles