Video: ÜRO-s leidis aset käsikähmlus

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Türgi peaminister Recep Tayyip Erdogan
Türgi peaminister Recep Tayyip Erdogan Foto: SCANPIX

Ühinenud Rahvaste Organisatsiooni (ÜRO) peakorteris New Yorgis nähti möödunud nädalal midagi erakordset, kui tekkis käsikähmlus Türgi peaministri ihukaitsjate ja ÜRO turvameeste vahel.

Kähmlus talletati videole, selle põhjust ei ole selgitatud, edastab AP.

Juhtum leidis ühes koridoris aset samal ajal, kui Palestiina president Mahmud Abbas pidas ÜRO peaassambleel kõnet.

Anonüümseks jääda soovinud diplomaatiliste allikate väitel jäi Türgi peaminister Recep Tayyip Erdogan istungile hiljaks ning ministri ihukaitsjad püüdsid ta juhatada saali turvaköiega eraldatud ukse kaudu. ÜRO turvajad sekkusid ning püüdsid ministri ja ta kaaslaste otsetee katkestada.

Tekkis sõnasõda ja  käsikähmlus, mis kestis üsna mitu minutit. Pealtnägijate sõnul oli tegemist üsna intensiivse juhtumiga.

Üks ÜRO turvamees sai niivõrd kannatada, et vajas haiglaravi.

Juhtum on pannud nii ÜRO kui ka Türgi delegatsiooni raskesse seisu. Kumbki osapool ei soovinud juhtunut kommenteerida.

ÜRO peasekretäri pressiesindaja Martin Nesirky kirjeldas juhtumit, kui möödarääkimist, mis siiski lahenes mõlemale osapoolele positiivselt.

Kinnitamata andmetel tahetakse asjale punkt panna kõrgetasemelise kohtumisega, milles peasekretär Ban Ki-moon esitaks Türgi peaministrile Erdoganile ametliku vabanduse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles