New Yorgi linnavalitsuse liige kuulutas tuvidele sõja

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tuvid
Tuvid Foto: Reuters / Scanpix

New Yorgi linnavalitsuse liige Somcha Felder kuulutas tuvidele sõja, öeldes, et tema kodulinn võib muidu mitmete nende lindude arvukustest tingitud probleemidega silmitsi seista.

Felder kutsus linnavalitsust üles kehtestama 400 dollarilise (4400 krooni) tuvide söötmise trahvi, kirjutab foxnews.com.

Lisaks soovitas mees tuvidele viljakust pärssivaid ravimeid sisse sööta ja tuvide peletamiseks New Yorki suurel hulgal kulle tuua.

Felderi arvates võiks linnavalitsuse juurde luua ka niinimetatud tuvidekuninga ameti, kelle ülesandeks oleks elanike kaebustega, mis puudutavad tuvisid, tegelemine.

New Yorgi linnukaitseühendus mõistis linnavalitsuse liikme sellise plaani hukka.

«Linnad on isegi elutud kohad. Mõned inimesed ei suuda taluda, et linnas linde on,» sõnas organisatsiooni The Pigeon Poeple esindaja Al Streit.

Felder kaitses enda plaani öeldes, et ta ei soovi linna tuvidest täielikult vabastada, vaid nende üha suureneva arvukusega võidelda.

«Lindude väljaheidete tõttu on suurenenud haigestumisoht ja ka ehitised kannatavad,» lausus Felder.

Felder tõi näitena Londoni, kus Trafalgar Square`il on keelatud tuvide söötmine ja kuhu on tuvide eemalepeletamiseks toodud väljatreenitud kullid.

«Veneetsia aga püüab keelata Püha Markuse väljaku lähedal linnutoidu müümise. Sealset väljakut tuntakse just suure tuvihulga poolest, kuid nende lindude väljaheited samas hävitavad seal asuvaid ajaloolisi hooneid,» nentis mees.

Ta jätkas, et selle aasta suvel võeti Los Angeleses tuvide paljunemist piiravad OvoControl P tabletid kasutusele.

«Suurem osa inimestest nõustub minuga, et tuvide suur hulk on hakanud nende elu mõjutama ja kogu linnas on näha nende lindude väljaheidete jälgi. Linnakodanikud on sellest tüdinenud,» lisas Felder.

See pole esimene kord, mil New York püüab tuvideprobleemi lahendada. 2003. aastal toodi linna katseks kullid, kes pidid Manhattani pargist tuvisid peletama, kuid see programm lõpetati pärast kahte kuud, kuna kull ründas oma peremehega pargis jalutanud väikest koera.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles