Galerii: Jaapani ja Eesti ettevõtjatest kultuurimetseenide kohtumine Tallinnas

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

21.– 25. septembrini külastas Tallinna viis Jaapani kevadisest katastroofipiirkonnast Sendaist pärit laste- ja noortekoori ning Jaapani ettevõtjatest kultuurimetseenide delegatsioon EU – Japan Fest.

Tähistamaks koostööd nimeka fondiga korraldasid SA Tallinn 2011 ja EU–Japan Fest reedel 23. septembril Mustpeade majas tasuta sõpruskontserdi.

Lisaks Jaapani kooridele esinesid kontserdil Eesti Televisiooni tütarlastekoor, Tallinna Ülikooli kammerkoor ning Viimsi keskkooli mudilaskoor ja noortekoor. Kontserdi kunstiline juht oli Aarne Saluveer.
 

Koos laulukooridega Eestisse saabunud Jaapani suurettevõtjatest koosnev EU–Japan Fest Japan Committee on võtnud oma südameasjaks kultuuri- ja majandussidemete arendamise Euroopa riikide ja Jaapani vahel, tehes seda eksklusiivses koostöös Euroopa kultuuripealinnadega.

Ka Tallinna kultuuripealinna aasta programmis on mitu suurprojekti, mida on toetanud EU–Japan Fest Japan Committe – nagu näiteks Geriljakino, linnainstallatsioonide festival LIFT11, „Tummfilmid tõstavad häält“, Plektrum Festival, Tallinna Graafikatriennaal ja paljud teised. „Tänu nende panusele on meie programm saanud vaieldamatult värvikam ja mitmekesisem,“ sõnas SA Tallinn 2011 juhatuse liige Jaanus Mutli.

Jaapani ettevõtjaid koondava delegatsiooni juht, suurettevõtte Toray Industries juhatuse esimees Sadayuki Sakakibara avaldas lootust, et koostöö Eesti ja Jaapani vahel jätkub ka siis, kui Euroopa kultuuripealinna tiitel järgmistele linnadele edasi antakse.

Sel põhjusel kohtuti Tallinnas ka peaminister Andrus Ansipi, majandus- ja kommunikatsiooniministri Juhan Partsi, Tallinna linnavalitsuse liikmete ning Eesti kultuurirahvaga.

Kiika pildigaleriid!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles