Austraalia krokodill muutus oranžiks

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Krokodill
Krokodill Foto: SCANPIX

Austraalias Melbourne`i lähedal Geelongis elav krokodill Snappy muutus järsku oranžiks.

Looma omaniku Tracy Sandstromi sõnul muutus ta krokodilli värvimuutuse tõttu murelikuks, kahtlustades, et loomal on mingi haigus, edastab news.com.au.

«Ma arvasin, et nüüd on tal mingi raske haigus, mille kätte ta sureb,» lausus Sandstrom.

Naine avasta siis, et krokodill, kes öisel ajal soojavee basseinis on, oli veetorusid närinud ja veefiltri lõhkunud. Kuna filter ei töötanud, siis vee happelisus tõusis.

Ekspertide sõnul võisid looma oranžiks värvumise taga olla nii punased vetikad kui ka puulehtedes sisalduv tanniin. Filtri mittetöötamise tõttu oli krokodilli basseinis neid mõlemaid. Need asjaolud koos kõrgenenud happelisusega tekitasid loomal värvimuutuse.

Aja jooksul peaks krokodilli normaalne nahavärv taastuma.

«Snappyt ta värvimuutus ei häirinud. Tal ei olnud agressiivsem ega püüdnud rohkem oma territooriumit kaitsta. Samas on ta ikka üsna õudust tekitav loom,» lausus omanik.

Sandstromi sõnul sai Snappy kuulsaks ning temast on saanud loomakogujate huviobjekt. Naise arvates peaks ta selle krokodilli eBays müüki panema.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles