Sir Cliff Richard kaebas BBC kohtusse ning sai üüratu hüvitussumma

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sir Cliff Richard.
Sir Cliff Richard. Foto: Victoria Jones / PA Wire/Scanpix

Briti popstaar Sir Cliff Richard sai BBC-lt tõsist moraalset kahju tekitanud kajastuse eest kohtu kaudu kopsaka hüvitustasu.

Briti politsei alustas 2013. aastal uurimist seoses Sir Cliff Richardi suhtes tehtud süüdistustega. Süüdistaja väitis, et Richard on lapsepilastaja. 2016. aastal teatas kohus, et pärast nelja mehe väidete kuulamist ja kontrollimist ei ole leitud ühtki süütõendit, et mehele karistus määrata. Richard tunnistati süütuks.

Tema kodus korraldatud läbiotsimist edastas otseülekandena ka BBC, kes peab nüüd mehele kopsaka kahjuhüvitise maksma. Richard väitis, et otseülekanne alandas teda ning tekitas talle moraalselt pikaajalist kahju. «See oli kui murdvaraste tegutsemist vaadata,» sõnas ta. Pärast politsei läbiotsimist ei ole mees suutnud oma koju elama naasta.

Kohus määras BBC-le 23 5540 euro suuruse trahvi, mis makstakse Richardile kahjuhüvituseks. Pikemajaliste kahjude uurimisel ja kinnitamisel võib summa veelgi suureneda. 

Peale kohtuistungit oli Richards üliõnnelik. Fännid laulsid tema menukat lugu «Congratiulations» ning mees puhkes oma kergendust väljendades suisa nutma, et on tundnud end kui igavesti rüvetatuna. 

BBC kavatseb otsuse edasi kaevata, väites, et läbiotsimiste kajastamine oli seaduslik, sest tegemist oli väljendusvabaduse ning ajakirjandusliku reportaažiga.  

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles