Sõrmus jõudis sugulasele 89 aastat hiljem tagasi

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto on illustratiivne
Foto on illustratiivne Foto: metro.co.uk.

Esimese maailmasõja ajal laevaga põhja läinud meremehe Stanley Cubissi abielusõrmus jõudis 89 aastat hiljem tema sugulasele tagasi.

Amatöörsukelduja Peter Brady leidis graveeringuga sõrmuse, mille sees oli Cubissi kallima Florence`i nimi, Orkney saarte lähistelt merepõhjast, kirjutab Daily Mail.

Brady sukeldus oma retkel 1918. aastal talvetormiga põhja läinud HMS Opal vraki juurde.

«Oma suureks üllatuseks leidsin merepõhjast läikiva eseme, mida esialgu pidasin mingiks laevaosaks. Hiljem märkasin, et see on abielusõrmus, millel kandis graveeringut «Flolt Stanleyle, märts 1916»,» selgitas sukelduja.

Brady ja tema äripartner Bob Hamilton tegid kindlaks, et Stanley Cubiss oli uppunud laeva üks motoriste ja ta hukkus laevaõnnetuses.

Meestel õnnestus aga Cubissi sugulane, 78-aastane Malcolm Cubiss, üles leida ning sõrmus tagastati talle.

«Sain tundmatutelt järsku telefonikõne, et nad on leidnud minu sugulase sõrmuse. Teadsin Opali õnnetusest. Nad tulid mulle seda imeasja näitama. Sõrmuse leidmine võimalus oli miljon ühe vastu,» lausus Malcolm Cubiss.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles