Britid: Suure Tõllu surm kuue kummalisima hulgas

Martin Smutov
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saaremaa sadam.
Saaremaa sadam. Foto: Tallinna Sadam

Suurbritannia uudiste- ja meelelahutusportaal Asylum for mankind on Saaremaa vägilase Suure Tõllu toonud välja kuue veidral kombel otsa leidnud hiiglase seas.

Artiklis «Kuus kõige hämmastavamat hiiglase surmamist» on lisaks Suurele Tõllule üles loetud brittide endi müütiline hiid Gogmagog, Wales’i Cormoran ja Bran The Blessed, Iirimaa hiiglane Balor ja piiblist tuntud Koljat, edastas Saarte Hääl.

Suurt Tõllu kirjeldavad britid kui mõnusat meest, kes veetis pikki päevi õlut juues ja saunas mõnuledes.

Britid kirjutasid, et ajal, mil Tõll Saaremaad valitses, tuli tal tihti võidelda paljude sissetungijatega ning lõpuks jäi saarlaste suur valitseja peast ilma võitluses allmaailma valitseja Vanatühjaga.

«Oma ootamatust surmast selgelt ärritatud Tõll noppis oma mahalöödud pea üles, torkas mõõga otsa ja astus sirgelt oma hauda, kinnitades, et tõuseb veel surnust üles, kui saarlastel tõeline häda käes ja lahing vajab pidamist,» kirjutavad britid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles