Mr C lubab Elu24.ee peol mängida ainult parimat muusikat

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mr C
Mr C Foto: ITB


Juba homme, 12. detsembril tabab Tallinna sadamapiirkonda peopomm, kui Elu24.ee kutsub kokku kõiki teid, et maha pidada üks korralik klubipidu.

Klubides Terrarium ja Oscar Lux aset leidev suursündmus kulmineerub Peoloom 2008 valimisega ning loomulikult ka peaesineja, Mr C DJ-pulti astumisega.




Mr C näol on tegu suht legendaarse mehega, kes tänapäeval «tagasihoidlikke» klubiomaniku, DJ, produtsendi ja plaadifirma bossi ameteid peab. Layoga kahasse asutatud Londoni populaarne underground-klubi The End tähistas tänavu 6. detsembril oma 13. sünnipäeva.

Muusikukarjääri alustas Mr C aka Richard West juba 16-aastasena Londoni klubides MC-tades ja 20ndatel eluaastatel tõusis ta The Shamenisse kuuludes ning bändile ka muusikat kirjutades popstaari staatusesse.


Intervjuus Elu24.ee’le jutustab härra West, miks ta mängib CDde asemel vinüüle, arutleb Londoni klubide üle ja meenutab aastate tagust The Shameni kontserti Rock Summeril.


Miks sa ainult vinüüle mängid? Kas sellel on mingi sügavam tähendus, näiteks viha CDde vastu?
Ma arvan, et kui klient maksab lõbusa õhtu eest klubis, et kuulata minu setti, väärib ta kõige paremat helikvaliteeti, mida suudaksin pakkuda. See tähendabki vinüülidega mängimist.

Kõik klubi helid – ruumi kõla, DJ-puldi hääled, inimeste karjumine – need kulgevad läbi plaadimängija nõelte, mis on nagu väikesed helisid peegeldavad mikrofonid.

See on spirituaalne värk. Nõel, mis puudutab keerlevat plaati, ongi see, mis annab muusikale mingi erilise soojuse.

Sellest hoolimata mängin ma mõnikord ka CDsid, kui on mõni enda uus lugu, mis ei ole veel vinüülile läinud või siis sõprade omi. Kuid ka sellisel juhul moodustavad CD lood kogu setist vaid käputäie.

Kunagi käis eesti meediast läbi pealkiri: «Mr. C: Jay Kay (Jamiroquai) on pask ja ma võin seda tõestada». Tuleta meelde, mis juhtus.
Ma ei suuda seda meenutada, olin vist purjus, kui seda ütlesin! Tegelikult mulle väga meeldib J muusika ja ka tema isiksus. Ilmselgelt on ta ka väga andekas artist.

Kirjelda aega The Shamenis, kas panite kõvasti hullu? Depeche Mode’i vennad väidavad, et nad ei mäleta praktiliselt mitte midagi aastatest 1980-2000. Kuidas on lood sinuga?
Ma mäletan enamjaolt kõike, ma arvan!
The Shamenisse kuulumine oli suurepärane aeg mu elus. Sõitsime ümber maailma ja esitasime muusikat, mida olin ka ise kirjutatud ning tegime seda kõik suure rõõmuga.

Pidutseda ja tunda elust rõõmu koos inimestega üle maailma oli nagu killuke unistuse täitumist. Olin 20ndates eluaastates ja see oli täiuslik aeg sellise asja tegemiseks. The Shameni aegadest ongi mul peaaegu ainult head mälestused.

Kas The Shameni sarnane bänd lööks läbi ka täna? Praegu pole ühtegi The Shameni, KLF’i või Underworldi sarnast bändi, mis oleks edukas ka mainstream-edetabelites.
Kui Colin Angus (The Shameni asutajaliige – toim.) kirjutaks praegu tantsulist popmuusikat tänapäevase stiili ja minu vokaalsete ideedega, võiks see olla midagi suurt! Colin on popgeenius.

Kuidas on edu sind kui inimest muutnud?
See muutis mu ego hiiglaslikuks (mis oli juba varemgi piisavalt suur), lausa proportsioonidest välja, millega ma olen loomulikult pidanud tegelema sellest ajast alates.

Kui sa oled ühel hetkel mittekeegi ja järgmisel juba popstaar, siis see muudab kõike, ka suhetes lähedaste inimestega… Ja nagu tõenäoliselt iga 20ndates nooruk, lasin ka mina sel edul mõnda aega oma elu valitseda.

See aga sundis mind rohkem endasse vaatama ja oma tegusid kainemalt hindama, kuigi ka vigu tehes liikusin vaikselt ikka edasi.

Kas mäletad, et ca 15 aastat tagasi esinesid Tallinnas Rock Summeril pealaval mitmekümne tuhande pealtvaataja ees?

Jah, ma mäletan, et tulime linna, mis oli ilus ja nautisime inimeste head energiat. Mul on Tallinnast väga head mälestused.

Kuigi ma pean ütlema, et show'd ennast ma nii väga ei mäletagi, kuna olime just kolmeaastasel tuuril ja need kontserdid on tagantjärele üheks suureks kokku sulanud. Kolme aasta jooksul jõuab ikka väga palju kontserte anda.

Kas oled külastanud Eestit ka pärast seda ja mis sa üldse meist tead?
Tulin tagasi siis, kui keerutasime koos Rhythm Doctoriga plaate, aga sellest on vist möödas juba 8 või 9 aastat. See oli lahe pidu toredate inimestega.

Ega ma väga palju eestlaste kohta ei tea, kui need mõned isiklikud meeldivad kokkupuuted välja arvata.

Milliseid DJsid/ produtsente ise fännad?
DJd  mulle meeldivad kõik, kes miksivad heade tehniliste oskustega uuenduslikku ja põhivoolust kõrvalejäävat tantsumuusikat, ise seda täiega nautides.

Produtsentidest meeldivad mulle erinevad, neid on liiga palju, et kedagi välja tooma hakata.
Asi on ainult muusikas. Kui see on hästi produtseeritud, kaasahaarav, intensiivne, sügav, rütmikas ja segane, kuid siiski lahe, siis need lood ja ka produtsendid mulle meeldivad.

Kas The End on Londoni parim klubi?

Ma ütleksin jah, aga samas olen ma ju üks klubi omanikest – seega mingis mõttes mitte objektiivne.

Klubi suurus ja kujundus on täiuslikud intiimseks ja kvaliteetseks Londonis klubitamiseks. Ei ole teisi, millega seda väga võrrelda saaks. Heli on selline, millega ma pole mujal kokku puutunud ja kõik selle koha juures on eriline.

Meie The Endis ei keskendu parimaks klubiks olemisele, vaid naudime seda, et saame inimestele pakkuda fantastilise kvaliteediga õhtut.

Mida teised klubid teevad, ei ole meie mure ja niikuinii on kõik need erinevad klubid mõeldud erinevateks asjadeks. Ma usun siiralt, et kõik nad on vajalikud, sest London on alati olnud ja on ka praegu maailma muusikapealinn.

Mida võib Tallinna publik sinult homme oodata?

Suurel hulgal väga kõrge kvaliteediga tantsumuusikat asjatundjatelt, mille mängin ette, keskendudes ainult ühele eesmärgile – et teil kõigil oleks väga hea pidu!

***

Elu24.ee ELU PEO kohta võid lähemalt lugeda siit.


Peoloom 2008 kandidaatide poolt saad hääletada veel täna siit ja siit.


Mr C klubi The End tutvustavat videot võid vaadata siit.


Mr C kõige värskemat loomingut võid kuulata tema Myspace kodulehelt.


Rock Summerit meenutades võid The Shameni hitte kuulata siit, siit, siit ja siit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles