Reporter.ee: Kalev Rebane istus süstla tagumikku

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna vallutamise 62.aastapäev. Pildil KALEV REBANE ja ANDREI ZARENKOV.
Tallinna vallutamise 62.aastapäev. Pildil KALEV REBANE ja ANDREI ZARENKOV. Foto: TOOMAS HUIK/PM/SCANPIX BALTICS
Tuntud radikaal Kalev Rebane istus endale politseiautos süstla istmikku ja sai vaimse tervisekahjustuse.

Tallinna halduskohus arutas 10. detsembril tuntud radikaali Kalev Rebase 50 tuhande krooni suurust kahjunõuet politsei vastu, edastas reporter.ee.

«Usun, et igaüks ehmataks, kui ta endale sellise väikse sõbraliku asja nagu süstal tagumikku istuks,» pajatas Rebane enne kohtumajja sisenemist.

«Mind huvitab, mis kohus arvab, et kas on normaalne politseiautos selline asi endale tagumikku istuda.»

Nimelt sattus Kalev möödunud aasta 20. septembri õhtul Tallinnas Coca Cola Plaza juures politseiga pahuksisse. Mees lahkus enne seansi lõppu ning väljus kinost  kogemata valest uksest.

Kino turvamees pidas Kalevi kinni ja nende vahel puhkes sõnasõda. Asi lõppes sellega, et turvamees pani mehe käed raudu.  

«Turvamees tuli mulle kätega kallale, mina lükkasin ta eemale ja sellest tekkis mingi konflikt,» valgustas Rebane juhtunut. 

Kohale kutsuti politsei, kes pani Rebase patrullauto kongi. Seal olla aga istmel vedelenud kasutatud süstal, mille nõel läinud mehele istmikku.

Rebane arvas, et ta võis saada kasutatud süstlast HIV-viiruse. Tema sõnul tekkinud tal juhtunust nii suur hirm ja see muutnud ta mitmeks kuuks lausa töövõimetuks. 

«Reaalselt on olnud kolm kuud minu jaoks väga rasked. Mul oli eelnevalt juba depressioon ja arvestades sellega, et ma olen võib-olla aidsi nakatunud, siis muutub elu iseenda jaoks nagu vähetähtsaks.»

«See polnud lihtsalt hirm, ka minu vaimne olek muutus. Ma muutusin hoolimatuks iseenda elu ja plaanide  vastu. Olin harjunud selle mõttega, et olen nagu surnud inimene.»

Nüüd nõuabki mees politseilt kompensiatsiooniks 50 000 krooni.

Vaata Reporter.ee videoklippi Kalev Rebase kohtuskäigust.  

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles