Lesk kaitses abikaasa eutanaasiaotsust

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Craig Ewert enne oma surma 2006. aastal
Craig Ewert enne oma surma 2006. aastal Foto: AP / Scanpix

Ameeriklase Craig Ewerti surm Šveitsis asuvas eutanaasiakliinikus on Suurbritannias skandaali tekitanud.

Sky telekanal näitas Ewerti surma käsitlevat dokumentaalfilmi, kirjutab Daily Mail.

Ewert põdes rasket närvihaigust, millele ei ole veel ravi leitud.  Ewert suri Dignitas kliinikus omal soovil 2006. aastal.

Mehe lesk Mary Ewert kaitses nimetatud dokumentaalfilmis mehe suremisotsust. Lese sõnul ei olnud ta abikaasa  elust väsinud, vaid tal oli valida kas kannatuste ja surma või kiire surma vahel.

«Vahel oli ta masendunud. Kes ei oleks, kui silmitsi tuleb seista haigusega, millele ei ole ravi. Lisaks oli selline haigus pikaajaline  ja piinarikas,» lisas naine.

Mary Ewerti sõnul mõistab ta, et film tekitas vaatajates tugeva reaktsiooni ja kurbuse. Naine jätkas, et ta abikaasa ei olnud oma haiguse tõttu kurb, vaid domineerivaks olid teised emotsioonid.

«Tal mõlkus kogu aeg meeles, et tal on valikuvabadus,» nentis ameeriklanna.

Šveitsis on eutanaasia teatud tingimustel seaduslik.

Suurbritannia peaminister Gordon Brown kommenteeris dokumentaalfilmi valitsuse pressikonverentsil. Browni sõnul peab eutanaasia näitamise suhtes olema diskreetne.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles