Viljandi noortekabinet kutsub nõustamis- ja tutvumispäevale

Sakala
, sakala@sakalakirjastus.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Noortekabinetile nõustamisele võib julgustuseks kaasa võtta sõbra või partneri.

er/ Foto ELMO RIIG/ SAKALA
Noortekabinetile nõustamisele võib julgustuseks kaasa võtta sõbra või partneri. er/ Foto ELMO RIIG/ SAKALA Foto: Elmo Riig / Sakala

Laupäeval, 24. septembril pakub Eesti seksuaaltervise liit ülemaailmse rasestumisvastaste vahendite päeva ajal tasuta nõustamist kaheksa Eesti linna noorte nõustamiskabinetis. Nõu saab nii rasedusest hoidumise kui teiste seksuaalsuse ja tervise küsimuste kohta.

Viljandimaal on sel päeval avatud Viljandi haigla noortekabinet, kus kella 10—15 võtavad vastu naistearst Malle Praks ja vanemämmaemand Esta Vahtra. Nõu saavad kõik huvilised, kuid kindla peale vastuvõtule pääsemiseks on parem end registreerida tel 435 2076.
«Sel päeval on paralleelselt kaks vastuvõttu,» rääkis Vahtra. «Ühel võtame vastu neid, kes on end kirja pannud, teisel elavas järjekorras neid, kes on lihtsalt uudistama tulnud.»

Vahtra julgustas kõiki huvilisi noortekabinetiga tutvuma tulema. Oodatud on nii neidud, kes tahavad oma küsimustele vastuseid, kui lapsevanemad, kes saavad ülevaate kabineti tegevusest ja oskavad nii julgustada oma järeltulijaid vajaduse korral sinna pöörduma. Ühtlasi saavad vanemad küsida nõu, kuidas eri vanuses lastega seksuaalteemadel rääkida. Noortekabinetist saab ka infomaterjale rasestumisvastaste vahendite ja seksuaaltervise kohta.

«Kui noorel endal julgusest puudu tuleb, võib kaasa võtta sõbranna või partneri, et küsimustele vastuseid saada ning abi paluda,» lubas Vahtra.

Rasestumisvastaste vahendite päeva idee on julgustada kõiki inimesi otsima tõenduspõhist teavet rasestumisvastaste vahendite kohta ja kummutada eksitavaid müüte.

Kuigi Eesti seksuaaltervise liidu infost võib välja lugeda, et tegemist on erakordse tasuta nõustamise päevaga, juhib naistearst Malle Praks tähelepanu sellele, et tänu tervise arengu instituudi abile on noortekabinetil võimalik iga päev tasuta vastu võtta ja nõustada kõiki noori. Ka neid, kel mingil põhjusel ravikindlustus puudub.
Viljandi noortekabinet, mis tähistab novembris oma 20. tegutsemisaastat, ootab vastuvõtule noori vanuses kuni 24 eluaastat (kaasa arvatud). Teisipäeval, neljapäeval ja reedel nõustavad neidusid naistearst Malle Praks, vanemämmaemand Esta Vahtra ja ämmaemand Tiia Helve ning teisipäeviti noormehi Marge Tampere. Oodatud on kõik, kel on seksuaaltervise ja seksuaalsuse suhtes küsimusi või muresid.

«Novembri teisel nädalal tähistame oma sünnipäeva ning meie vastuvõttudel ootavad noori ka pisikesed rõõmsad üllatused,» lubas Esta Vahtra.

Lisainfot saab Viljandi noortekabinetist Esta Vahtralt ka e-postiaadressil esta@vmh.ee või Eesti seksuaaltervise liidu koduleheküljelt www.amor.ee.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles