Armastatud Jamie Woon esineb esimest korda Eestis

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jamie Woon
Jamie Woon Foto: Jamie Woon

29. novembril esineb esimest korda Eestis inglise laulja ja helilooja Jamie Woon.

Jamie Woon on sündinud 29. märtsil 1983 Inglismaal Londonis ja tema ema on keldi folklaulja Mae McKenna, kes on muuhulgas laulnud taustavokaali sellistele kuulsustele nagu Michael Jackson, Kylie Minogue ja Bjork. Kitarrimängu alustas Jamie 15aastaselt ning kasvas üles põlvkonnas, kes kuulas gruppi Boys II Men.

19. veebruaril 2007. aastal andis Jamie plaadifrima Live Recordings vahendusel välja lühiplaadi «Wayfaring Stranger», mille nimiloole ja teisele laulule «Spirits» valmisid ka videod. Jamie esimese singli eripära oli see, et ta ei kasutanud muusika tegemiseks mitte arvutist valitud sämpleid ja rütmistruktuure, vaid ehitas kõik lood häälega – alustades biitboksi ja refräänide sisselaulmisest, komponeerides nendest ainulaadse terviku.

Ühendkuningriigis sai ta tuntuks oma 22.oktoobril 2010. aastal välja antud singliga «Night Air», mis tõusis Briti edetabelis 67. kohale. 2011. Loos laulab taustavokaali ka Jamie ema. 2011 aasta alguses valiti Jamie Woon BBC Sound of 2011 küsitluse tulemusena auväärsele neljandale kohale. Edetabeliga püütakse aimata, millised artistid võiksid järgnevatel aastatel ilma tegema hakata.

21.veebruaril 2011 järgnes teine singel «Lady Luck# ning Londoni kuldhääle Jamie Wooni debüütalbum «Mirrorwriting» ilmus plaadifirma Polydor alt 18. aprillil 2011 ning sisaldab endas 12 lugu. Album on kriitikutelt saanud ülivõrdes hinnaguid ja ka müügitabelites on album olnud paljudes riikides väga edukas.

Piiratud koguses pileteid Jamie Wooni kontserdile müügile Piletilevi müügipunktides, kodulehel www.piletilevi.ee ja Statoili teenindusjaamades üle Eesti reedel 23. septembril kell 10.00. Esimese 50 piletiga saavad ostjad kaasa ka Jamie Wooni albumi «Mirrorwriting» (plaati saab välja lunastada kuni 23. oktoobrini Piletilevi Viru Keskuse müügipunktis).

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles