Psychoterror valmistub 20. sünnipäevagalaks

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sel sügisel juubelit tähistav Psychoterror astus üles ka tänavusel Punklaulupeol.
Sel sügisel juubelit tähistav Psychoterror astus üles ka tänavusel Punklaulupeol. Foto: Arno Saar / Õhtuleht

Punkansambel Psychoterror tähistab reedel 7. oktoobril suurejoonelise galakontsertiga Tallinnas Von Krahli teatri baaris oma kahekümnendat sünnipäeva. Kontserdi erikülaline on sürrealistlik post-punk bänd Irwin Art Project.

 
Bändi põhimeeste Freddy ja Uimsi sõnul tuleb esitusele läbilõige senitehtust, mida vürtsitavad külalisetteasted Psychoterroris läbi aegade kaasa löönud muusikutelt, ansambli sõpradelt. Kes täpselt ja mis lugusid koos Psychoterroriga mängib, selgub alles 7. oktoobril Von Krahlis.
 
1991. aastal kokku tulnud Psychoterror on Eesti suurtest, vanadest ja olulistest punkansamblitest ainuke, kelle loomingus puudub muheirooniline Nõukogude-nostalgia. Bänd tuli kokku Eesti Vabariigis ja pälvis 90ndate keskel esmast tähelepanu nii oma skandaalse käitumise kui tollal noorukest Eesti Vabariiki tempoka ja lärmaka muusika saatel vägagi otsekoheselt arvustanud lüürikaga. Psychoterrori viimaste albumite helikeel on samas olnud meloodilisem ning sõnum introspektiivsem.
 
Koosmängitud kahekümne aasta jooksul on Psychoterror andnud välja kaheksa stuudioalbumit, ühe kontsertplaadi, unplugged-albumi, peotäie muusikavideoid ning vähemalt neli kogumikku ja mõned piraatplaadid üle maailma, sealhulgas Jaapanis, olles seega Eesti produktiivsemaid ja globaalsemaid rokkansambleid. 
 
Psychoterrori seni viimane kauamängiv «Parmakarma» ilmus veebruaris 2010. «Loodame uue helikandja veel sel aastal valmis saada,» ei kipu bändi loomejõud niipea raugema.
 
Ka on Psychoterror kogu oma ajaloo vältel aktiivselt esinenud. Kontsertturneed on ansambli viinud korduvalt Saksamaale, võõrad pole Venemaa avarused. Viimased aastad on möödunud peamiselt kodumaal klubides ja festivalidel kontserte andes. Astudes üles keskmiselt paarkümmend korda aastas on kahekümnene Psychoterror endiselt elav ja tegutsev bänd, mitte end täht- ja palgapäevadeks reanimeeriv (pseudo)müüt.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles