Andrei Titov: Urmas Ott on nagu püha lehm

Eger Ninn
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andrei Titov
Andrei Titov Foto: Denis Georgievski/BRAVO!/Scanpix

Raadio 4 vastutav toimetaja Andrei Titov kirjutas oma netiblogis, et Urmas Ott ülbitseb oma töökaaslastega, mille peale ta raadiost vallandati.

Mees imestab, miks ta ei tohi oma vabast ajast omaenese blogis arvamust avaldada, vahendab reporter.ee.

«Tundub, et Urmas Ott on nagu mingi püha lehm ja vot selles mõttes on sõnavabadus piiratud,» seletab Titov.

«Aga kui me vaatame, mis Eesti meedia kirjutas Urmas Otist, kui ta tegi «Happy hour» saateid Kanal 2s, siis olid meedias samasugused jutud, kuidas ta käitub oma kolleegidega, kuidas ta ülbitseb ja nii edasi. Siis see pole mingi uudis tegelikult.»

Titov kavatseb asja edasi kaevata töövaidluskomisjoni. Raadio 4s ta siiski enam edasi töötada ei taha.

«Ma isegi palusin, et nad annaksid ühe kuu aega oa lahkumise korraldamiseks ja uue töö otsimiseks aga seda mulle ei võimaldatud,» seletab Titov.

Eesti Rahvusringhäälingu juhatuse liige Hanno Tomberg õigustab, et mees on tegelikult rikkunud töölepingu seadust: «Selle kohaselt peab iga töötaja täitma töösisekorraeeskirju. Ja töösisekorraeeskirjades on kirjas, et oma kaastöölisi või oma kolleege halvustada ei tohi ja just seda Andrei Titov oma blogis teinud on.»

«Ta ei asetanud ka mingeid piiranguid selleks, et blogi ei oleks juurdepääsetav väljastpoolt seetõttu oli ka kogu see teave avalikkusele kättesaadav. Ja sellega ta on kahjustanud nii rahvusringhäälingu mainet kui käitunud ebaväärikalt oma kolleegide suhtes,» lisab Tomberg.

Andrei Titov on eelkõige solvunud: «Ja praegu ma võin öelda, et ma olen väga solvunud sest ikkagi olin seitse aastat Eesti Raadio hea töötaja ja vot nüüd päeva pealt lahti lasta – see on inetu.»

Urmas Ott teeb praegu Raadio 4s oma jutusaadet «Sündsuse piires». Rahvusringhääling on Oti ees juhtunu pärast vabandanud ning Oti raadiosaade jätkub.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles