Coldplay eitab Joe Satriani loo kopeerimist

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Chris Martin ja Guy Berryman ansamblist Coldplay
Chris Martin ja Guy Berryman ansamblist Coldplay Foto: Reuters / Scanpix

Ansambel Coldplay lükkas ümber väited, mille kohaselt on nende hittsingel «Viva La Vida» kopeeritud kitarrilegend Joe Satriani ühe loo pealt, kinnitades, et igasugune sarnasus on puhtalt juhuslik.

Satriani esitas eelmisel nädalal Los Angelese föderaalkohtusse hagi, väites, et Coldplay kopeeris osa tema 2004. aastal plaadistatud instrumentaalloost «If I Could Fly» ning kasutas seda oma 2008. aastal ilmunud muusikapalas, vahendab WENN.

Kitarrist nõuab lisaks kahjutasule ka loo «Viva La Vida» eest saadud kasumit, väites, et ta oli täiesti löödud, kui esimest korda laulu kuulis.

«Ma tundsin, nagu keegi oleks mulle pistoda südamesse löönud. See oli väga valus. Kohe, kui ma seda lugu kuulsin, teadsin, et see on «If I Could Fly»,» ütles Satriani.

Coldplay liikmed lükkasid aga ametlikus teadaandes Satriani väited ümber.

«Suurima võimaliku austusega Joe Satriani vastu peame me kahjuks tõdema, et pidasime vajalikuks tema väidetele vastata. Kui nende kahe muusikapala vahel on sarnasusi, on need vaid juhuslikud. Joe Satriani on suurepärane muusik, aga ta ei kirjutanud lugu «Viva La Vida.».»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles