Eesti superstaar kinnitab kanda Lätis

Verni Leivak
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jana Kask
Jana Kask Foto: Priit Mürk

Telekonkursi «Eesti otsib superstaari» teise hooaja võitja Jana Kask (19) on nüüdsest Läti plaadifirma Microphone Recordsi artist, kes plaanib tõsist rahvusvahelist läbilööki.

Kask, kes superstaarisaadet võites oli 16-aastane, tunnustab ausalt, et ega ta toona täpselt adunud, kuidas šõubisnises asjaajamine käib. «Olin segaduses nagu väike laps,» mainib ta.

Lauljatari sõnul oli ta kaua pidevas eneseotsingus – katsetas erinevates muusikažanrites ning lasi end lõpuks sootuks lõdvaks. Sõlmis küll lepinguid produtsentide Ivar Musta ja Alar Kotkasega ning üritas teha koostööd ka The Suni mänedžeri Danel Pandrega, kuid see polnud see.

«Kõik oli natuke vale ja asjast ei tulnud midagi välja,» selgitab Kask, kes võttiski lõpuks aja maha ning mõtiskles, millist muusikat ta kõige enam viljelda tahab. Ja et kas kusagil üldse leidub karmi käega produtsenti, kes, kui midagi öelnud, seda ka teeb ning on artistigi suhtes ülinõudlik.

«Järgmisel päeval helistas Tõnu Lindret ja ütles: Jana, meil on sulle Läti plaadifirmaga Microphone Records pakkuda kolm lauluprojekti. Mul vajus suu lahti ja ütlesin: «Halleluuja!»» meenutab Kask.
Tõnu Lindret, kelle põhitööks on eri maade televisiooni muusikakanalitele videoklippide kokkumiksimine, on Microphone Recordsiga seotud juba kolm aastat.

Superstaarisaadet ta vaadanud polnud, kuid otsustas seal osalenud lauljad Youtube’i vahendusel üle vaadata. «Ja siis – kõmaki! – Jana. Tema laulumaneer on täpselt see, mida mu uue projekti tarvis vaja oli,» kinnitab Lindret.

Esimest etteastet Läti televisioonis on oodata juba selle kuu lõpul, esimene singel «Feel The Vibe» on aegsasti raadiojaamadesse jagatud. «Tunnen end tantsumuusikat tehes väga hästi. Arvan, et peabki tegema seda, mida saatus sulle annab, mis müüb ja mis endale meeldib. Esimene lugu on küll väga energiline ja äge!» ütleb Kask ja lisab, et huvilised saavad seda kuulata ka tema koduleheküljelt.

Milline tulevik võib aga Janat oodata? «Ennustamine on kõige hullem asi,» möönab Lindret, «tänapäeva meelelahutusmaailma masinavärgi juures on kõik ettearvamatu, ja ma ei tunne veel Janat nii hästi, et talle ennustada punast vaipa Grammyde jagamisel.

Praegu on minu arust vaja leida talle õige siht, et sammuda millegi suure poole. Lihtsalt tuleb tööd teha. Tööd, tööd ja veel kord tööd,» rõhutab produtsent.

Lähiaja plaanid on selged. Koos Prantsusmaa superstaari FR Davidiga ootab salvestamist duett «Some People Never Learn», mille miksib kokku tantsumuusikakuningas Cerrone isiklikult.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles