Jay-Jay Johansoni kontserdi erikülaline on Marten Kuningas

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jay Jay Johanson.
Jay Jay Johanson. Foto: Erakogu

Täna esineb esmakordselt Tallinnas, Rock Cafés Rootsi laulja Jay-Jay Johanson. Erikülalisena astub lavale Eesti laulja Marten Kuningas.

Marten Kuningas astub Rock Cafe lavale üles akustilise kavaga.

Esitamisele tulevad lood tema aasta lõpus ilmuvalt albumilt, kaasa arvatud värske debüütsingel «Tuul on pöördunud». Marteni enda sõnul, paelub teda Jay-Jay Johansoni enigmaatiline maailm. «Rõõmustav on säärast kummalist meest soojendada, kuna olen alati obskuursustesse kaldunud», lisab Kuningas.

Skandinaavialik esteet ja dekadent Jay-Jay Johanson, keda peetakse arglikuks dändiks ja tõelise lüüriku kangelaseks, külastab esmakordselt
Eestit uue stuudioalbumi «Spellbound» ilmumisele pühendatud turnee raames. Uute lugude kõrval esitab Jay-Jay Johanson Tallinnas ka oma tuntud hitte.

«Nutune õrnus ja ilustatud nukrus ning sillerdava kitarri ja klaverihelide inkrustatsiooniga rafineeritud trip-hop – ilu, millele on võimatu vastu panna. Kõrgema seltskonna kergemeelsetest tantsulugudest südantlõhestava sombuse nukruseni – Johanson tunneb ennast kõikjal ühtviisi vabalt. Paheline sarm, põhjamaine unistavus ja õilis väsimus,» – nii iseloomustavad Jay-Jay Johansoni loomingut muusikakriitikud.

Johansoni kontsertidel ei leia tema lavalisest käitumisest kübetki teesklust, mitte ühtegi liigset žesti – vaid muusiku miimika reedab tundeid, mida ta oma lauludes sõna otseses mõttes aina ja uuesti läbi elab – uskumatult siiralt, ausalt, lihtsalt ja ehedalt. Jay-Jay hääl – tähelepanuköitev, lummav, kaasahaarav – ütleb kõik, mis tarvis.

Rootsi laulja ja muusik Jay-Jay Johanson esineb Baltimaade ainsa kontserdiga 17. septembril Tallinnas, Rock Cafés.

17. septembril avab Rock Café uksed kell 20.00. Õhtust programmiga alustavad dj Tapecut ja vj Pintamimc, kes toovad publikuni spetsiaalselt ürituse jaoks valminud videoseti.

Piletid Jay-Jay Johansoni kontserdile on müügil Piletilevi müügipunktides ja Statoili teenindusjaamades üle Eesti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles