Selle suve põnevaimad seiklused Eestis

Agaate Antson
, Reisile.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: RAIGO PAJULA / PM/SCANPIX BALTICS

Kanuu-, süsta- või haabjamatk, rafting, jalgsimatk, golf, vibulaskmine, jalgrattasõit või hoopis ATV-safari? Aktiivse puhkuse võimalusi on Eestis meeldivalt suur valik ning EASi Turismiarenduskeskus kogus kokku need kõige põnevamad.

Sõpruskonnaga hiigelkanuu-matkale

Hiigelkanuu on suurem, kiirem ja lõbusam kui tavaline kanuu, tuntud ka meeskonna-, reisi- või tiimikanuuna, sest sõit eeldab koostööd. Kiiruse ja massi tõttu on hiigelkanuu sõiduks vaja suuremat veekogu.

Eestis on sobilikud näiteks Emajõgi, Narva jõgi ja Soodla jõgi koos veehoidlaga Kõrvemaal. Matku korraldab seiklus- ja matkafirma 360 KRAADI.

Avasta veealune maailm

Veealuse maailmaga saad tutvust teha Vilsandi Rahvuspargi akvatooriumis, mis on üks parimaid kohti hüljeste vaatluseks ning koos hüljestega sukeldumiseks. Nähtavus vee all võib olla heal päeval kuni 10 meetrit.

Kuna hülgeid võib enamasti kohata just madalamas vees (neli kuni viis meetrit), pole unustamatu elamuse saamiseks ilmtingimata vajalik pikaajaline sukeldumiskogemus. Seetõttu sobib sukeldumine hüljestega ka algajatele.

Blokartisõit

Sõit blokartiga võib samuti sinu selle suve plaanidesse mahtuda. Blokart, maa- ja jääpurjekas sündis Uus-Meremaal. Sõiduriista populaarsus on kasvanud uskumatu kiirusega, sest see sobib sõiduks tõesti kõigile – meestele ja naistele, poistele ja tüdrukutele, noortele ja vanadele. Blokartiga saad lähemalt tutvust teha Läänemaal, Uuskalda Spordi- ja Puhkekülas.

Ulukisafari

Toosikannu Puhkekeskuse loomapargis korraldatakse Eestis ainulaadseid ulukisafareid matkaveokite, retrobussi ning ATV-ga. Toosikannu ulukisafari kannab ka ökoturimi kvaliteedimärki EHE (Ehtne ja Huvitav Eesti).

Tõukerattamatk

Tõukerattamatku pakutakse Eestis küll juba aastaid, kuid ilmselt on palju neid, kes seda liikumisviisi veel proovinud ei ole. Tõukerattad pakuvad hea võimaluse külastada natuke kaugemal asuvaid põnevaid kohti, kuhu jalgsiretkedel tavaliselt ei satu.

Saad tõukerattamatka läbida rahulikus tempos looduses või giidiga linnatuurina, ent ka hoogsa ja mängulisena. Tõukerattamatku tasub küsida matkakorraldajalt loodusturism.ee, samuti Taevaskoja Salamaalt, Taevaskoja puhkekeskusest, Kassioru puhkemajast ja veel mitmestki teisest kohast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles