Lugeja: Chase & Status kontserdi külastajatel oli surmahirm

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Chase & Status
Chase & Status Foto: chaseandstatus.com

Eile esines Tallinnas Eesti Näituste messikeskuses Londoni päritolu elektroonilise muusika duo Chase & Status.  Mitmed Postimehe lugejad kurtsid toimetusele, et üritus oli halvasti organiseeritud ning külastajaid valdas paanika.

Peaesineja konsert pidi algama kell 2 öösel. Oma sõbraga kontserti külastanud 28-aastane tallinlane Anti jõudis sündmuspaigale umbes kella 1 ajal öösel. Mehe sõnul seisnes peamine probleem üritusele pääsemisega.

«Olukord oli paras hullumaja. Sissepääs oli ehituspiireteks kasutatavate aedade abil jaotatud kolmeks – külalistele, pileti ostnud külastajatele ja piletit osta soovijatele. Kuna rahvast oli väga palju, siis läks seal suureks trügimiseks. Inimesed ei seisnud rahulikult oma järge oodates, vaid tagant tulnud n-ö põkid pressisid kogu aeg peale,» rääkis mees.

Selle tulemusel läks paigast väravate süsteem ning üks piirdeaed liikus Anti sõnul risti ukse ette ning blokeeris osa sissepääsust inimestele, kes soovisid piletit soetada. Liikuda ei saanud ka tagurpidi, sest rahvast pressis järjest peale. «Lõpuks suruti meid külaliste väravasse, kuid sealt ei saanud ka sisse, sest turvameestel polnud õigust pileteid müüa. Samas ei pääsenud sealt enam sisse ka ürituse külaliste listis olnud inimesed, kes olid meie taga.»

Anti pöördus turvameeste poole ning pakkus välja erinevaid lahendusi korra loomiseks, soovitades rivi loomisega alustada tagant poolt ja kutsuda kasvõi politsei kui muidu jagu ei saa. «Turvamehed soovitasid meil lihtsalt vastu pressida,» oli mees hämmingus saadud vastusest.

«Ilmselt ei oodanud korraldajad sellist massi, kuigi Facebookis oli end üritusele tulijaks märkinud eilse õhtuse seisuga ligi 9800 inimest,» jätkas mees ja lisas, et seda ei saa küll üks ühele võtta, kuid oleks võinud natukenegi rohkem ette mõelda. Täna hommikuks oli ürituse lehekülg Facebookist kustutatud.

Teise Postimehe pool pöördunud külastaja arvates oli kontserdile ilmselgelt müüdud liiga palju pileteid.  «Ürituse organiseerimine oli täiesti kohutav - inimesi lasti ainult kahest uksest sisse ja järjekord läks nii kohutavaks, et inimesed minestasid, oksendasid, kartsid. /.../ Paljud ei saanud isegi telefoni taskust kätte, et hädaabisse helistada ja kui õnnestus hädaabisse helistada, siis ei kuulnud mitte midagi,» kirjutas lugeja. Ta lisas, et rahvas oli paanikas, keegi ei saanud hingata ega ka järjekorrast lahkuda. «Kui jõudsime ukseni, siis ust ei avatud, inimesed karjusid ja tagusid ustele, mille taga seisid turvad. Kui lõpuks õnnestus sisse saada, ei tahtnud paljud seal enam olla, vaid kohe lahkuda, peo nautimisest rääkimata, turvad aga isegi ei osanud öelda kus kohast välja saab!»

Kolmas külastaja aga nimetab oma kirjas ürituse korraldajaid argpüksideks, kes Facebookis võtsid maha oma lehekülje pärast seda, kui arvukad pettunud külastad olid sinna oma kommentaari jätnud.

«Kustutati ligi 10 000 attendiga üritus ära, et asja maha vaikida!» kirjutab ta.  «Inimestel oli surmahirm, keegi ei pääsenud järjekorrast välja, tüdrukud nutsid ja minestasid, karjuti appi nagu uppuval laeval! Inimesed tahtsid hädaabisse helistada, aga nii palju ka ei saanud liigutada, et saaks telefoni taskust kätte ja 112 helistada,» kirjeldas tema valitsenud olukorda.

Häirekeskusest öeldi Postimehele, et eile öösel tuli messikeskusest kaks väljakutset, mille peale sõitis välja ka kiirabi.

«Siit oleks nagu orkaan ülekäinud. See, mis siin ümberkaudsete haljasaladega toimus, mis siin öösel kell 4-6 vahel toimus, oli täiesti õudne,» ütles messikeskuse läheduses elav naine.

Hea lugeja, jaga oma muljeid eilsest üritusest loo kommentaarides!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles