Karu läheb tantsusaatesse

Hendrik Alla
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
ndres Anveltil kulub kahetunnises tantsutrennis poolteist liitrit vett. Kristina Tennokese suunab riigikogulast kindlal käel.
ndres Anveltil kulub kahetunnises tantsutrennis poolteist liitrit vett. Kristina Tennokese suunab riigikogulast kindlal käel. Foto: Mihkel Maripuu

Saku vallavalitsuse koosolekute saalis plaasterdab riigikogu liige Andres Anvelt (41) oma lakk-kingadest äranäritud jalgu. Siis pumpab tantsuõpetaja Kristina Tennokese (34) roosa iPod kõlaritesse muusika ja algab järjekordne tantsutrenn.

Anvelt astub koos Tennokesega üles Kanal 2 hooaja kroonisaates «Tantsud tähtedega». Selle nimel on juba kaks nädalat iga päev kaks tundi trenni tehtud.

Poognad vallavalitsuse parketil sünnivad jõuga. Tundub, et siin õpetatakse karu tantsima ja saavutatakse silmanähtavaid tulemusi. Suur mees allub Tennokese suunamisele samasuguse pühendumisega kui 20 aastat politseinikuna kuritegusid või Toompeal sotside leeris seaduseelnõusid uurides.

Anvelt tunnistab, et siiamaani on trenn olnud puhas sport, kunstist on asi veel kaugel.
«Higi voolab ojadena ja kilod kukuvad,» ütleb mees, kes on tantsimisega varem kokku puutunud nii palju, kui peiule oma pulmas kohuseks pannakse. «Oma kolm kilo vist kindlasti. Kostüümiproovis on rätsep kaks korda öelnud, et pükse peab ikka kitsamaks tegema.»

Füüsiline baas alla
Tennokese ees on valge leht, millele ta võib joonistada just niisuguse tantsupartneri, nagu ise soovib.
«Kunstini jõuame siis, kui saade hakkab kätte jõudma,» arvab tantsuõpetaja. «Enne peavad sammud selgeks saama ja füüsiline baas alla. Pole veel selgeks saanud, kas Andresele sobib paremini standard- või Ladina-Ameerika tants. Alustasime aeglase valsiga ja sellest saab ta juba aru.»

Tennokese teab, et iga inimene võib tantsima õppida, kui vaid tahab. «Kui ma näen, et ta sisimas ei taha, siis on asi lootusetu. Muidu on kõik võimalik,» räägib ta. Anveltil, tundub tantsuõpetajale trennide põhjal, motivatsiooniga probleemi pole.

Ekraanil käitutakse teisiti
Politseitööd ja poliitikat peabki Anvelt oma põhilisteks tegevussuundadeks. Kõik muu – raamatute ja filmistsenaariumide kirjutamine, sukeldumine ja Kilimanjarole ronimine – on hobid.
«Tahan end proovile panna. Igav oleks muidu elada,» räägib mitmekülgne mees ja tunnistab, et tantsusaate kutsele positiivset vastust andes mängis oma rolli ka loomupärane edevus.

«Olen teinud karmi politseitööd, minu raamatute kohta ütlevad inimesed: «Õudne, veri ja vägivald!» Tahan näidata, et minus on ka inimlikku poolt. Suudan liikuda ja kunstile mõelda,» lisab ta.
Anvelt on varasemaid tantsusaateid telerist jälginud: eeskätt selle pärast, et tunneb paljusid esinejaid eraelus ja tal on huvitav vaadata, kuidas nad ekraanil käituvad.

«Vaatame tihtipeale oma tuttavaid ja näeme, kuidas nad kuidagi võltsiks muutuvad. Mulle andis abikaasa (ajakirjanik Kärt Anvelt – toim) nõu: jää iseendaks! Ja seda ma kavatsen teha!» lubab mees.

Suviste: mõni pakub ennast ise

«Tantsud tähtedega» (BBC One’i saatesarja «Strictly Come Dancing» järgi) formaat näeb ette, et elukutseliste tantsuõpetajate käe alla antakse kuulsused: poliitikud, sportlased, meelelahutustegelased, kes peavad saates tantsukingi sahistama.

«Päris paljud inimesed on tulnud ise end tantsusaatesse pakkuma, aga mina ei mäleta, et mõni minuga kontakti võtnud inimene oleks lõpuks saatesse jõudnud,» ütles peaprodutsent Raivo Suviste.

Sari on Kanal 2 ekraanil olnud juba 2006. aastast (vaid 2009. aasta jäi vahele) ning alati suurt publikumenu nautinud. Vaatajates uue huvi äratamiseks tehakse saates tänavu mõningaid uuendusi.

«Mida kauem on formaat ekraanil olnud, seda suuremaid kõrvakaldeid ja põnevusvõtteid sisse tuuakse. Loomulikult hoiavad formaadi omanikud kätt pulsil, aga mingeid vastuväiteid selle aasta uuenduste koha pealt pole esitatud,» rääkis Suviste.

Täpsemalt ei soovinud peaprodutsent muutustest veel rääkida, sest saate lõplik versioon on veel paberil ja lõplikult lukku löömata.

«See on tõeliselt uhke ja glamuurne saade, kus on samal ajal põnevust. Alati on tore näha tuntud poliitikuid, näitlejaid ja lauljaid neile harjumatus situatsioonis,» põhjendas Suviste saate populaarsust ja troonimist teleedetabelite tipus.

Esimene selle hooaja «Tantsud tähtedega» on Kanal 2 eetris 9. oktoobril.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles