«Meie Euroopas»: Juhan müüb tuulisel Iirimaal puumaju

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Juhan Teevahi
Juhan Teevahi Foto: ERR

Teisipäevaõhtuse ETV saate «Meie Euroopas» teises loos uuris Maire Aunaste Juhan Teevahilt, kuidas läheb tuulisel Iirimaal Eestis ehitatud puumajade müük.

Dublinis olevat ainult kaks sauna ja mõlemate omanikud eestlased.

Tartust pärit Juhan käis Iirimaa ühissaunas ja kuna seal on kõik euronormidega reguleeritud, ei võinud seal suuri temperatuure üles kütta. Juhan otsustas iirlasetele õpetada, et saunaruum peab ikka soe ka olema, mitte ainult auru täis.

Juhan on Iirimaal elanud neli aastat ning ta on enda sõnul laia profiiliga töömees. Näiteks Soomes istutas ta metsa ja Taanis tegi ta igasuguseid põllutöid. Ta on lõpetanud ka Tartu Ülikooli majandusteaduskonna.

Juhan on põline tartlane, ta pole pealinnavurleks tükkinud. Tartu meeldib talle siiani kõige rohkem.

Juhanil ei läinud Eestis kitsaks, aga isikliku eluga läks ja seda valu oli kaugemalt parem vaadata. See oli talle lohutuseks.

Ümberasumisse suhtus ta külma kõhuga, elukutseline müügimees peabki olema kohanemisvõimeline.

Iirlased pole puumaju veel omaks võtnud, neil on pikad juhtmed. Kui Juhan iirlane oleks, ehitaks ta kindlasti puumaja ning iirimaa tugevad tuuled teda ei hirmuta.

Juhan armastab looduses käia, sest see lõõgastab ja pakub silmailu. Hobifotograafina üritab seda kordumatut ilu endale jäädvustada.

Peale looduse meeldivad talle iiri inimesed, kes on väga lahked, toredad ja sõbralikud. Ta ei uskunud, et immigrant nii hästi vastu võetakse. Mehe arvates on huvitaval kombel ka eestlased väga lahked, aga elu on kuidagi teistmoodi, need lahked inimesed ei saa millegipärast omavahel läbi.

Juhan tuleb kindlasti Eestisse tagasi, aga ta ei tea, kas see juhtub kolme või viie aasta pärast ja kas ta tuleb siia otse, või peatub kuskil veel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles