Video: Mallorca ja Menorca randu tabas minitsunami

Britten Torstenberg
, Reporter-toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuvatõmmis videost: minitsunami Mallorca ja Menorca saartel.
Kuvatõmmis videost: minitsunami Mallorca ja Menorca saartel. Foto: Real Thing TV/ Youtube

Mallorca ja Menorca saari tabas minitsunami, mille tagajärjel tungisid ligi kahemeetri kõrgused lained ka populaarsetesse turismikohtadesse, vahendab The Sun. 

Massiivsed lained tabasid Menorca läänerannikul olevat Ciutadella linna täna varahommikul. Minitsunami ehk meteotsunami ujutas üle kõik lähedal olevad rannad. 

Tegemist on loodusfenomeniga, mida näeb haruharva ja mida ei ole korralikult uuritud. Meteotsunami ehk meteoroloogiline tsunami on loodusnähtus, mille põhjustab atmosfäärirõhu muutus, mis mõjutab veemasse. See fenomen tekib tavaliselt enne äikesetormi ning Põhjameres näeb seda kevaditi, kui vesi on veel jahe.

Kuvatõmmis videost: minitsunami Mallorca ja Menorca saartel.
Kuvatõmmis videost: minitsunami Mallorca ja Menorca saartel. Foto: Real Thing TV/ Youtube

Asjatundjate sõnul tekib enamik tsunamisid, mis on hiiglaslikud lained, maavärina, maalihke või vulkaanipurske tagajärjel.

Jahmatav ilmastikunähtus mõjutas ka Mallorca puhkealasid. Merevesi ujutas üle baarid ja terrassid ning rannaäärsed teed. Samuti on The Sunis olevatelt videolt näha, kuidas kohalikud üritavad oma paate kaitsta. Kõnealuseid videoid ja pilte näed SIIT.

The Suni teatel keegi ootamatult rannale saabunud veemassi tõttu kannatada ei saanud. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles