Erik Morna koolitab noori muusikuid täiesti tasuta

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raadio 2 saatejuht ja melomaan Erik Morna.
Raadio 2 saatejuht ja melomaan Erik Morna. Foto: Teet Malsroos/Õhtuleht

Järgmisel kolmapäeval, 21. septembril kell 18.00-21.00 toimub Tallinnas Von Krahli teatri baaris teine õpituba tänavu juunis alanud MIMO muusikakoolituse sarjast. Sel korral on tulipunktis demosalvestus kui bändi visiitkaart.

Teoreetilisi ning praktilisi näpunäiteid neis küsimustes jagavad erinevate koolkondade helirežissöörid, produtsendid ning talendikütid: Ö stuudio helirežissöör Martin Kikas, Eesti nimekaimaid nupukeerajaid Toomas Paidra, Def Räädu ridadest tuntud heliprodutsent Arian Levin ning Raadio 2 muusikajuht Erik Morna.
 
Just demosalvestus on see, mis tõenäoliselt süütab või kustutab bändi lootuse paremale saatusele: «On tegureid, mis panevad muusikatoimetaja ühte uut lugu tähelepanelikumalt ja kauem kuulama. Kõigepealt isiklik live-kogemus seoses antud esinejaga. Teiseks heade ja usaldusväärsete tuttavate live-kogemused. Kolmandaks muud legendid ja huvitavad kõlakad. Neljandaks nimed, pealkirjad, plaadikaaned jne. «30 sekundi reegel» käib pigem esineja kohta, kellega see on juba teine või kolmas kohtumine,» ütleb kogenud demokuulaja Erik Morna.
 

Kuni selle nädala alguseni said huvilised MIMO toimkonnale esitada käepäraste vahenditega valminud demosalvestusi. Laekunud demodest valiti välja üks ning esitati  professionaalidele uuesti miksimiseks. Sessiooni ajal toimub valminud mikside kuulamine, mille vältel selgitakse, mida nn toorträkkidega tehti. Koolitusele paneb punkti ülejäänud demode kuulamine ja hindamine panelistide ning koolitusel osalejate poolt.
 
 
 
MIMO õpitoa nr. 2: «DEMO» koolitajad:
 

  • Erik Morna (Raadio 2)
  • Toomas Paidra (Zorg Sound Lab)
  • Arian Levin (Def Räädu)
  • Martin Kikas (Ö Stuudio)

 
Koolituse teemad:

  1. Demosalvestuse mõte
  2. DIY stiilis salvestamine
  3. Sobiva stuudio valik
  4. Ettevalmistus stuudiotööks
  5. Professionaalne stuudiotöö
  6. Praktilised tehnilised näpunäited
  7. Pakendus ja esitamine

 
 
 
Registreerumine 21. septembril toimuvale MIMO bändikoolitusele toimub kodulehel www.mimo.vonkrahl.ee ja kestab kuni 20. septembrini. Õpituba on kõikidele huvilistele tasuta.

Täispikka intervjuud Erik Mornaga saab lugeda muusikaportaalist Rada7.ee siit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles