Noortekeskus Che kaob ajaloo annaalidesse

Andris Tammela
, 24tundi tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Avatud noortekeskus Che sulgeb uksed.
Avatud noortekeskus Che sulgeb uksed. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Kuus aastat Metsa tänaval tegutsenud Pärnu avatud noortekeskus Che paneb laupäeval 13. detsembril mürtsuga uksed kinni, et jätkata juba uue nimega jaanuari lõpus Noorte väljakul.

"Kolime uude kohta ja seoses sellega otsustasime, et ühtlasi tuleb järgi anda ka kodanluse survele ja vahetada välja palju pahandust tekitanud noortekeskuse nimi," ütles keskuse juhataja Toomas F. Aru. "Võib öelda, et noortekeskus Che kaob sellega ka ajaloo annaalidesse."

Aru teatel alustab keskus juba esmaspäeval kolimist uutesse ruumidesse Noorte väljakule Väikese Vabakooli kõrvale, kus loodetakse avamispidu pidada jaanuari lõpus.

Laupäeval algusega kell 16 peab Che Metsa tänaval lõpupidu ja ühtlasi ka AIDSi vastast päeva.
"Eemaldame Che sildi ametlikult seinalt, peame kõnesid ja toimub ametlik hüvastijätt Chega," tõdes Aru. "Pärnu linna poolt peab kõne Kadi Kalmus."

Kell 17 algab samas vabalava, kuhu oodatakse osalema kõiki, kes on kunagi Ches proovi teinud.

Kell 19 algab Ches üritus "Viimane punk Che saalis", kuhu sissepääs maksab 25 krooni. Esinevad Joshep Ints, Exprosyum, Casus Belli ja TFA-47 ning Previous Last.

Kella 17-21 saab end kohapeal testida AIDS i ennetuskeskuse poolt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles