Hiir on Hispaania kõige kardetum härg

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Amatöörhärjavõitleja ja Hiir
Amatöörhärjavõitleja ja Hiir Foto: SCANPIX

Hispaania kõige kardetum ja kuulsam härg, kes möödunud kuul tappis oma kolmanda ohvri, lubati jälle härjavõitlusareenile.

Kuid nüüd tohivad selle härjaga võistelda vaid professionaalsed härjavõitlejad, kirjutab The Telegraph.

See härg kannab iroonilist nime Raton ehk Hiir. Ta sai sellise nime, kuna 11 aastat tagasi sündides oli ta väga väike.

Kuid nüüdseks on Hiirest saanud pool tonni kaaluv loom, kellel on väga ohtlikud sarved ning kes meelitab Valencias härjavõitlustele kohale suure rahvahulga.

Oma seitsme aasta pikkuse karjääri jooksul on see loom tapnud kolm ning vigastanud tosinat inimest. See härg on nii kuulus, et tal on Wikipedias oma lehekülg ning Facebookis tuhandeid fänne.

Pärast seda, kui Hiir tappis Xativas ühe amatöörhärjavõitleja, käivitasid kohalikud võimud debati, kas amatöörid ikka tohiksid selle ohtliku härjaga võistelda.

Möödunud nädalalõpul astus Hiir üles Suecas toimunud härjavõitlusel. Seal oli juba turvameetmeid karmistatud, et alkoholijoobes amatöörid selle härja lähedale ei pääseks.

Väidetavalt valmistub see härg pensionile jääma. Temaga lubatakse võitlema veel vaid neli kõige kogenumat härjavõitlejat.

Härja järgmine etteaste toimub 24. septembril Canalsis.

Selle linna leheküljel seisab ürituse reklaami juures, et «kõige verejanulisem ja nutikam härg. See võib olla viimane kord teda areenil näha».

Härja omanik Gregorio de Jesus küsib Hiire iga etteaste eest 15 000 eurot. Omanik lisas, et see härg on juba küllalt võidelnud ning tal on aeg pensionile jääda.

Omanik loodab, et Hiir paaritub ning saab järglasi, kes oleksid sama kiired, tugevad, intelligentsed ja liikuvad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles