Jazzklubis kohtuvad kolme maailmajao kultuurid

Andris Tammela
, 24tundi tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ndioba Gueye.
Ndioba Gueye. Foto: Erakogu

Tänavu oma viiendat aastapäeva tähistav Endla Jazzklubi alustab uut hooaega sel reedel kontserdiga, millel kohtuvad Euroopa, Aafrika ja Aasia muusikud.

Jazzklubi eestvedaja Ülle Jantsoni teatel andis Eesti Jazzliiduga koostöös toimuvale klubile avalöögi Raivo Tafenau kvartett 27. septembril 2006. aastal.

“Pärnakad on viie aasta jooksul Jazzklubi väga hästi omaks võtnud,” tõdes Jantson. “Et tegu on tasuta üritustega, ei saa ju teha igale kontserdile massiivset reklaami. Sellele vaatamata on klubil väljakujunenud oma publik.”

Jantsoni kinnitusel sobib Jazzklubi kooskäimisteks suurepäraselt Teatrikohvik.

“Ega kujutakski Pärnus teist kohta selleks ette,” rääkis Jantson. “Vahel on küll Teatrikohvik pungil täis, kuid vahel on rahvast jälle parajalt ja tekib mõnus atmosfäär. Kohvik on end kontserdipaigana tõestanud. Kui kolida Jazzklubi mõnda suuremasse kohta, jääks see võib-olla tühjemaks.”

Jazzklubi värske hooaja ja sünnipäevakuu lükkab sel reedel käima rahvusvaheline projekt Exotic Meeting, milles osalevad kolm väga erinevat kunstnikku: Muhu saare mees Villu Veski (saksofonid, klahvpillid, flöödid, elektroonika), senegallane Ndioba Gueye (laul, bass) ja Malaisiast pärit butotantsija Lee Swee Keong.

Jantsoni teatel usuvad esinejad, et omavahelistes improvisatsioonides võib kohapeal publiku silmade all sündida midagi täiesti uut, nagu uus maailmakultuur või džäss, mis avardavad mõttemaailma.

Endla Jazzklubi kontsert on sel reedel, 16. septembri hilisõhtul ja on kuulajatele traditsiooniliselt tasuta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles