Maailma vanimad elusolevad Siiami kaksikud saavad 50-aastaseks

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
George ja Lori Schapell
George ja Lori Schapell Foto: Wikipedia.org

Maailma vanimad elusolevad Siiami kaksikud on ümber lükanud arstide ennustuse, et nad surevad noorelt, tähistades sellel nädala lõpul oma 50. juubelit.

USAs Pennsylvanias Readingis elavad George ja Lori Schapell tähistavad sünnipäeva Londoni reisiga, kirjutab The Sun.

Nad sündisid 18. septembril 1961. aastal ning neil on pead kokku kasvanud.

Ameeriklased on kogu oma elu üksteise küljes olnud.

Nad on väga erinevad isiksused, kuid nad suutnud oma elu hästi korraldada.

George`ist on saanud tuntud kantrilaulja. Lorile meeldib aga keeglit mängida, tal on saanud mitmeid auhindu. Ka on Loril olnud poiss-sõpru.

George sündis tüdrukuna, kellele pandi nimeks Dori. Pärast 24. aastaseks saamist  ta tunnistas, et tunneb end mehena ja elab juba pikka aega nagu mees.

Kaksikutel on 30 protsendi ulatuses ühine aju ning selle tõttu ei ole olnud võimalik neile eraldusoperatsiooni teha.

George ja Lori elasid pikka aega hooldekodus, kuna kohus langetas otsuse, et vanemad ei ole võimelised nende eest hoolitsema. Kui nad said täisealiseks ehk 21-aastaseks, alustasid nad kohtuprotsessi, et iseseisvuda. Nad võitsid ja Lori pääses lõpuks sekretäride kooli õppima.

Oma õest lühem George, kes sündis selgrookahjustusega, ei saa käia ning selle tõttu kasutab ratastooli. Ta õde lükkab seda.

«Inimesed ei usu seda, kuid me elama üpris tavalist elu. Reisime, hoolitseme majapidamise eest. Oleme teinud seda, mida oleme tahtnud,» laususid kaksikud.

George jätkas, et ta ei tarbi alkoholi, kuid õde Lori teeb seda. Lorile meeldib segu viinast ja apelsinimahlast. George`i kinnitusel ei teki tal õe tõttu pohmelli.

Neist Siiami kaksikutest on tehtud mitu dokumentaalfilmi ning nad on osalenud ka sarjades, kaasa arvatud ilukirurgide tööst rääkivas «Nip/Tuck».

«Me poleks kunagi uskunud, et saame oma 50. juubelit tähistada. Me oleme selle üle väga õnnelikud,» lausus Lori.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles