Täna alustab Kanal 2s uus kodumaine draamasari «Kalevipojad»

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Seriaal «Kalevipojad», mis rääkis Eesti ehitajate katsumustest Soomes.
Seriaal «Kalevipojad», mis rääkis Eesti ehitajate katsumustest Soomes. Foto: Kanal 2

Täna kell 21.30 alustab Kanal 2s uus kodumaine sari «Kalevipojad», mille keskmes on eesti ehitajad Soomes. «Kalevipoegade» kaas-produtsent ja peaosatäitja on Eesti üks populaarsemaid näitlejaid Ivo Uukkivi.

Ivo Uukkivi kehastab «Kalevipoegades» eesti meest, kes peab oma kodu ja pere päästmiseks Soome ehitajaks minema. Paraku ei tea ta ehitamisest midagi...

Peategelasi on koos Uukkivi kehastatud Indrekuga kokku neli – kõik väga erinevad nii iseloomult, taustalt kui vanuselt. Pääru Oja mängib süüdimatut noorukit, Andres Mähar nii siin- kui sealpool lahte perekonda üleval pidavat elumeest ja Vello Janson «vana kooli» ehitusmeistrit. Seriaali tegevuspaikadeks on nii Eesti kui Soome.

Seriaali tarbeks saatsid Kanal 2-le oma meenutusi ja olukirjeldusi paljud Soomes töötavad või töötanud eestlased. «Kui üks mu pikalt Soomes töötanud sõber kuulis, mida me tegema hakkame, muutus ta väga murelikuks. Ta küsis, kas me näitame tegelikult ka kõike nii, nagu elu seal päriselt käib», muigab sarja režissöör Ergo Kuld. Stsenarist Martin Algus lisab, et Soome võõrtöölised on foon, mille taustal räägitakse eesti meeste tänastest rõõmudest ja muredest laiemaltki.

«Kalevipoegade» teema on vägagi päevakajaline. Viimastel andmetel on Soomes tööd murdmas juba ligi 40 000 eestlast. Loomulikult puudutab see ka nende kodumaale maha jäänud pereliikmeid, sõpru ja kallimaid.

«Kalevipojad» alustab Kanal 2s täna kell 21.30.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles