Mida arvab eestlane Eesti moedisainist?

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
TFW: Katrin Kuldma meestekollektsiooni esitlus - Amajeda Made-to-Measure 05.11.09
TFW: Katrin Kuldma meestekollektsiooni esitlus - Amajeda Made-to-Measure 05.11.09 Foto: Jelena Rudi

Käes on suur Tallinna Moenädal!

Sellega seoses uuris Elu24 oma lugejatelt, mida nad arvad Eesti moedisainist ning kes on nende lemmikuimad disainerid.

Lugejad arvasid:

Gerlii: Minu meelest on Eestis väga palju häid disainereid ja nende looming on väga omapärane. Minu isiklikuks lemmikuks on Liina Stein, kuna ta suudab panna kokku naiselikkuse ja edgy stiili.

Hinnang: Eesti moedisain on tõusuteel. Meeldib, et moekunstnikud on muutunud julgemaks ja omanäolisemaks. Lemmikuteks aga nende seast Kirill Safonov, kelle looming lihtsalt ei jää märkamata üheski keskkonnas - õhku ahmima panevalt üdini naiselik, julgelt teatraalne ja eriline.

Minu eriline poolehoid aga kuulub Reet Ausile, kelle mõttemaailm riiete ja kanga taaskasutusest ning lihtsast lõikest on väga südantsoojendav ja armas.

Ingrid: Minu kindel lemmik Eesti moedisainis on Ivo Nikkolo. Olen küll Nikkolo tavalisest klientuurist veidi noorem, kuid siiski on viimaste aastate jooksul tema kollektsioonis alati olnud midagi, mida ihaleda.

Samuti armastan Tallinn Dollsi ning hetkel veel suhteliselt tundmatu, kuid siiski väga kauneid romantilise hõnguga riideid loov noor disainer Anary Noorem kuulub samuti minu lemmikute hulka.

TK: Eesti moedisain eti taha kuidagi edasi liikuda. Ikka ollakse samal lainel, kuigi Aldo ja Liisi on tõesti need, kes suudavad vähegi sellest pildist välja hüpata! Ja tulebki nii välja, et nad mõlemad on mu lemmikud.

Ma: Eesti mood on oma olemuselt midagi väga eksklusiivset - ehedate inimeste poolt on antud elu loomingule ning fantaasiale.

Kodumaiste disainerite käekiri on moemaailmas täiesti konkurentsivõimeline, pakkudes reaalse võimaluse olla eriline ning rõhutada oma sisemist ilu ning jõudu.
Lemmikuks on Baltmani peadisainer Antonio.

t.v: Arvan et Eesti moes puudub jõud ja elu, kõik on kuidagi selline tavaline. Ilusad riided ja vahel tehakse ka meigiks siis midagi natuke teistsugust, aga ikkagi on olnud üks ja sama. Fashion Weekil loodan just näha midagi uut. Lemmikdisainer puudub, kuid enim meeldib mida Tallinn Dolls teeb.

Egle Erik: Eesti moedisain ei ole kindlasti nii kõrgel tasemel, kui seda on maailma moepealinnades. Sellegipoolest on Eestis üllatavalt palju omapäraseid, julgeid ja loova mõtlemisega disanereid.

Minu lemmikdisainer on Tiina Talumees. Sellel naisel on oma nägemus ja ta ei karda seda teistega jagada. Mulle meeldib tema juures eriti see, et ta ei järgi niivõrd trende, vaid pigem lähtub enda inspiratsiooniallikast.

Oma töödes kasutab ta palju värve, erinevaid tekstuure ja pisidetaile. Ta on imeline disainer ja on kohe näha, et ta on armastab oma elukutset. Tema disainid on ainulaadsed. Tiina Talumees ei valmista riideid, vaid kunsti.

SS: Üks huvitavamaid ja tänuväärsemaid moedisainereid Eestis on minu silmis Jaana Varkki. Tema loomisstiil on justkui kompott naiselikkusest, omapärast ja praktilisusest.

Rõivad sobivad valatult igale kehakujule. Samuti kasutab disainer tihtipelae riietel ladina keelsed väljendeid, mis toovad meie eesti moedisaini veidi võõramaist vunki ja võlu.

Kasss: Mulle meeldib Riina Põldroos oma naiseliku voogavuse poolest...
Hea, et on olemas moekunstnikud ka Eestis, väga loovad inimesed, edu neile!

Õnnelikud TFW VIP-pileti võitjad on:

Piia Poolak ja Janar Juhkov. Palju õnne!


Mida arvad Sina meie kohalikust moedisainist?

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles