Paistus harivad teelist teabetahvlid

Tiina Sarv
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mulgi mehe juures seistes saab teabetahvlilt asjalikku infot nii Mulgimaa kui Paistu kihelkonna kohta, lugeda mulgikeelset luuletust ja vaadata ajaloolise Mulgimaa kaarti.
Mulgi mehe juures seistes saab teabetahvlilt asjalikku infot nii Mulgimaa kui Paistu kihelkonna kohta, lugeda mulgikeelset luuletust ja vaadata ajaloolise Mulgimaa kaarti. Foto: Elmo Riig / Sakala

Paistu kihelkonna tähtsamate kultuurilooliste hoonete juurde ning selle kandi elu mõjutanud inimestega seotud paikadesse on pereseltsi Paistel, vallavalitsuse ja koolide ettevõttel üles pandud 30 teabetahvlit, mis nii faktide kui emotsionaalsete seikadega tutvustavad objekti, kus parajasti ollakse.

Teabetahvlitega on väärtustatud vanad koolimajad, kirik ning Jaan Bergmanni, Minni Nurme, Salme Ekbaumi ja teiste tuntud kultuuriinimestega seotud paigad. Need annavad asjalikku teavet ja panevad mõndagi hoonet või maalapikest vaatama hoopis teise pilguga. Siiski oleks kasuks tulnud, kui tekstid enne käikuandmist oleks asjatundlikult toimetatud, sest silma torkab nii sisulisi kui ka kirjavigu. See kõik aga ei kahanda kuigi palju ettevõtmise  väärtust.

Needsamad tekstid on koondatud ka mappidesse ning kingitud valla raamatukogudele ja koolidele, kus huvilised infoga tutvuda saavad.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles