Tallinnas näidatakse parimaid koolifilme

Martti Kass
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Esimesele koolifilmide festivalile laekus sadakond teost.
Esimesele koolifilmide festivalile laekus sadakond teost. Foto: PEETER LANGOVITS/PM/EMF

Täna alanud üleriigilisele koolinoorte filmifestivalile «Koolifilm 2007» laekus üle saja filmi kõikjalt Eestist, millest lõppvooru pääses 37 teost.

Kaks päeva kestev festival saab avalöögi 9. novembril kell 12 kinos Sõprus, mil toimub alg- ja põhikooli filmide võistlusvoor. Keskkooli filmide võistlusvoor ja autasustamine leiab aset laupäeval.

Koolifilmi festivali peaauhind on Sony Full HD kaamera, mis antakse parima filmi esitanud koolile. Teise ja kolmanda koha filmi esitanud koole premeeritakse Sony DV kaameraga, samuti jagub tegijatele mitmeid väiksemaid kingitusi Koolinoorte filme hindab professionaalne zürii, kuhu kuuluvad mängu- ja dokfilmi režisöörid Urmas E.Liiv ja Andres Maimik ning filmikriitik Margit Tõnson.

Lisaks viiakse festivali raames läbi kõigile osavõtjatele, õpetajatele ja publikule kaks töötuba.

Reedel kõneleb teemal «Animatsioon kui väljendusvahend» Kinobussi eestvedaja Mikk Rand, laupäeval toimuvad Ilmar Raagi ja Gerda Kordemetsa näidisfilmivõtted.

Festivali lõpupidu toimub laupäeval 10.novembril Mustpeade majas, kus kontserdi annab tantsiv laulustaar Luisa Värk, plaati keerutavad DJ Mai, DJ Number 6 ja DJ Mel.

Festivali filmib üles ETV, sellest valmiv saade ja võistlusel osalenud filmid on eetris detsembrikuus.

Festivali programm on kõigile huvilistele tasuta ja sellega saab täpsemalt tutvuda «Koolifilm 2007» kodulehel www.koolifilm.ee.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles