Plektrum toob Eestisse kurikuulsa Kuniyuki Takahashi

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Teet Malsroos/Õhtuleht

Plektrum toob Eestisse kurikuulsa Kuniyuki Takahashi, kes on multiinstrumentalistist helilooja ja produtsent ning keda peetakse üheks vähestest Jaapani kaasaegse muusika elavatest legendidest. Kuniyuki annab Tallinnas oma meistriklassi.

Kuniyuki meistriklass on kohustuslik igale endast lugu pidavale muusikaprodutsendile, DJ-le ja muusikaharrastajale. Vabas küsimuste-vastuste vormis meistriklassis mängib Kuniyuki teda mõjutanud ja enda muusikat, tutvustab produktsiooninippe ning ehk teeb isegi mõne uue loo.

Paljud rahvusvahelised artistid on omistanud talle «meistri» ja «inspireerija» tiitli. Jaapani põhjasaare Hokkaido pealinnast Sapporost pärit Kuniyuki armastab end varjata erinevate artistinimedega – Kuniyuki, Koss, ja Saikoss on vaid vähesed tema arvukatest aliastest, mis vastavad samavõrd suurele hulgale loomingule erinevates stiilides, nagu näiteks akustiline jazz, ambient, klubimuusika ning isegi eksperimentaal- ja nüüdismuusika.

Mitmed tema plaadid, näiteks Sapporo muusikamekaks tituleeritud ja üheks maailma parimaks peetavale muusikaklubile «Precious Hall» pühendatud samanimeline singel ning album «We Are Together» singliga «Guitar Song», on nii kriitikute kui ka muusikaarmastajate hulgas ühtmoodi armastatud klassikud.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles