Austraalia maratonijooksja suri vähki

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kerryn McCann
Kerryn McCann Foto: AFP / Scanpix

Austraalia maratonijooksja Kerryn McCann suri rinnavähi tagajärjel.

41-aastase naise elu viimaste hetkede juures oli ta abikaasa Greg McCann ja nende lapsed – 11-aastane Brenton, viiene Josie ja 14-kuune Cooper, kirjutab news.com.au.

Kerryn McCanni abikaasa kinnitusel võitles naine kuni viimase hetkeni.

Perekond ei avaldanud veel, millal sportlase matused toimuvad.

McCanni mänedžeri Nick Bideau kinnitusel kirjutasid naise kolm last emale hüvastijätukirjad, mis talle kirstu kaasa pannakse.

Kerryn McCanni kaassportlane  Raelene Boyle iseloomustas teda kui naist, «kes oli vapper nii igapäevaelus kui maratoni joostes».

Austraalia peaminister avaldas McCanni perekonnale kaastunnet ja mälestas McCanni kui «suurepärast abikaasat, ema, sportlast ja austraallast».

Maratonijooksjal diagnoositi rinnavähk, kui ta ootas oma kolmandat last Cooperit.

Naine lükkas keemiaravi edasi kuni lapse sünnini. 2007. aasta oktoobris teatas ta, et ravi esimene etapp on kulgenud edukalt.

Kirurgid eemaldasid raseduse ajal ta rinnast 2,5 sentimeetrise kasvaja, kuid hiljem avastati, et siirded oli levinud juba maksa.

Kerryn McCann võitis 2002. aastal Manchesteri ja 2006. aastal Melbourne`i maratoni.

Kerryn McCann alustas maratonijooksuga 17-aastaselt. 1996. aasta suveolümpiamängudel Atlantas oli ta maratonijooksus 28. Aastal 2000 Sydney olümpial sai ta 11. koha.  Samal aastal lõpetas ta Londoni maratoni viiendana, püstitades ajaga 2.25.59 isikliku ja Austraalia rekordi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles