Näituse “Artur Rinne – 100” avamisel kuuleb meenutusi lauljast

Veste Roosaar
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Artur Rinne lauludega vinüülplaat.
Artur Rinne lauludega vinüülplaat. Foto: Illustratsioon

Neljapäeval, 15. septembril avaneb Pärnu keskraamatukogu suures saalis näitus "Artur Rinne – 100".

Eesti Rahvusringhäälingu muuseumi koostatud fotonäitus "Artur Rinne – 100" tutvustab meistri lavarolle, teleesinemisi ja tööd televisioonis.

Avamisel osalevad ja jagavad Mai Mikiveri juhatusel kohaletulnutega oma mälestusi Artur Rinnest kolleegid Mati Põldre, Jüri Pääro ja Eeva Potter, sõber ja mõttekaaslane Hugo Hiibus, ETV ajaloo huviline Voldemar Lindström ja Jüri Aarma, Arturi osatäitja lavastuses “Meie Artur”.

Artur Rinne oli Eesti legendaarne laulja ja režissöör, kelle optimistlik, mehelik ja selge diktsiooniga bariton kõlas nii ooperi- kui operetilaval. Oodatud olid tema estraadilaulud nii laval kui teleekraanil ja hinnatud olid tema režissööritööd.

Näituse koostamisel on kasutatud ERRi fotoarhiivist Anton Muti, Heidi Maasikmetsa, Valdur Vahi, Juhan Tuvikese ja Ürgo Mürgi töid. Näituse tekstide koostamisel oli suureks abiks teleajaloo sisuline interpreteerija Voldemar Lindström.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles