Harjumaa vanavanemate päev lähendab põlvkondi

Andris Tammela
, 24tundi tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vanavanemate päeval saab pere kokku. Foto on illustratiivne.
Vanavanemate päeval saab pere kokku. Foto on illustratiivne. Foto: Kristjan Teedema / Tartu Postimees

Sel pühapäeval, 11. septembril kutsub Harju maavalitsus kõiki Harjumaa ja Tallinna vanavanemaid koos laste- ja lastelastega tähistama Harjumaa vanavanemate päeva Sakus.

Harju maavanem Ülle Rajasalu uskus, et vanavanemate päev annab võimaluse lähendada põlvkondi.

“Vanavanemate päeva kõige ilusam mõte on kätketud meie põlvkondadevahelise suhtluse tähtsustamisse,” märkis Rajasalu. “Omamoodi stabiilsuse ja turvatunde loovad lapsele just tugevad ja head suhted vanavanematega, kelle elutarkusele ja hoolele nad saavad alati toetuda. Loodan, et selle päeva tähistamine aitab järeltulevatel põlvedel mõista ja väärtustada vanavanemate rolli perekonnas.”

Keskpäeval algav tasuta kogupereüritus pakub etteasteid, etendusi ja huvitavaid tegevusi nii Saku vallamaja ees kui sees. Nautida saab kontserte, kuulata Aleksei Turovski loengut teemal “Põlvkondade sidususest loomariigis”. Avatud on päästealatelk koos päästekoer Nubluga. Lapsed saavad lustida batuudil ja võtta osa sportmängudest, toimub käsitöö müüginäitus ning leivaküpsetuskursus.

Vanavanemate päeva tähistatakse riikliku tähtpäevana septembri teisel pühapäeval.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles