Lavastus ulatab abikäe puudega lastele

Silja Joon
, kultuuritoimetuse juht
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: PP

Tund enne homset Pärnu Endla „Imetegija“ esietendust saab Teatrikohvikus avalöögi lavastuse raames korraldatav toetuskampaania „Teeme koos imesid!“, kus võib tutvuda pimedate punktkirja, kurtide viipekeele ja pimekurtide taktiilse viipekeelega. Huvilised saavad muu hulgas proovida punktkirja trükimasinal trükkimist.

Homme esietendub Endla teatri suures saalis Helen Kelleri elulool põhinev draama „Imetegija“, mis pakub vaatajatele võimaluse aidata Eesti kuulmis- ja nägemispuudega lapsi.

Lapsena raske haiguse tagajärjel kuulmise ja nägemise kaotanud Helen Keller (1880–1968) oli mõjukas Ameerika ühiskonnategelane.

Lavastuse raames aitab Endla teater kaasa Eesti pimekurtide tugiliidu initsiatiivile luua kuulmis- ja nägemispuudega lastele võimalused muusikaõpinguteks.

Tund enne esietendust esitleb lavastaja Kalju Komissarov Teatrikohvikus Heleni helkurit (pildil), mis kannab sõnumit „Teeme koos imesid!“. Iga Heleni helkuri ostja annab ühe euro kampaania toetuseks.

Veel ei saa Eestis õppida pimedate noodikirja, kuna puuduvad selleks koolitatud õpetajad. Samuti on õppematerjalide ja nootide muretsemine kulukas. Laupäevasel esitlusel räägivad oma koostööst Kalju Komissarov ja Eesti pimekurtide tugiliidu esimees Heidi Rannik.

Külas on Tallinna Heleni kooli õpilased.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles