Lenny Kravitz esineb novembris Riias

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lenny Kravitz
Lenny Kravitz Foto: AP / Scanpix

Legendaarne muusik, näitleja, multiinstrumentalist ja helilooja Lenny Kravitz astub 11. novembril üles Riias, Arena Rigal. Kontsert toimub augustis ilmunud albumi «Black And White America» tuuri raames.

Lenny Kravitzi üheksas stuudioalbum «Black And White America» on kolm aastat kestnud töö tulemus. Plaadil leidub 16 lugu, kõik Lenny enda poolt Bahamal ja Pariisis kirjutatud ning produtseeritud. Lenny on uutes lugudes säilitanud vanad traditsioonid – ta ühendab rock- ja funk-muusika elemente talle omase kitarrimängustiili ja vokaaliga.

Leonard (Lenny) Albert sündis 26. mail, 1964. aastal New Yorgis Bahama näitlejanna ja Ukraina uudisteprodutsendi perre. Juba kolme aastaselt meeldis Lennyle pottide ja pannidega muusikat teha. Viie aastaselt teadis ta juba, et soovib saada muusikuks ning hakkas mängima trumme, millele järgnes kitarr. Vaieldamatult oluline roll Lenny arengul on tema vanematel, kellel oli mitmekülgne muusikaline maitse – alustades r&b-st, jazzist, ooperist, gospelist ja lõpetades bluusi ning muusika õpetamisega. «Mu vanemad olid väga toetavad mu kire suhtes muusika vastu juba varasest east,» meenutas Kravitz.

Lenny on alati teadnud kuidas ühendada klassikalist rokki ja funki raskeroki väärtuste, soul'i, reggae, folgi ja teiste muusikastiilidega. Me saame teda tänada Jimi Hendrix'i, John Lennon'i, David Bowie, Jimi Page'i ja paljude teiste rokilegendide vaimsete suundumuste jätkamise eest.

Ta üritab järgida motot: «Kui sa soovid saavutada täiuslikku tulemust, tee kõike ise!» Seetõttu mängib ta, nii palju kui võimalik, kõiki instrumente ise - kitarrist trummideni, klaverist saksofonini. Rääkimata
laulmisest ja salvestamisest. Seda perfektsionismi peegeldavad ka tema lihvitud esinemised ja lugude videod.

Selle tulemusena on Lenny Kravitzi looming üks vähestest, millega on väga rahul nii kriitikud kui ka tema kolleegid ning mis on mõõdetav miljonite fännide ning publikuga. Ta on välja andnud üheksa stuudioalbumit, kogumüügiga üle 35 miljoni eksemplari, ja tuhandeid kontserte üle kogu  maailma.

Paralleelselt oma muusikukarjäärile on Kravitz hiljuti osalenud Oscarile nomineeritud filmis «Precious» ning äsja kinnitatud Susan Collinsi maailmakuulsa novelli «Hunger Games» linastuses  Cinna rolli.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles