Teatribändid müristavad Sadamateatris

Inna Grünfeldt
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
United Doorbells Orchestra
United Doorbells Orchestra Foto: Arvet Mägi/Virumaa Teataja

Tartus Sadamateatris korraldatakse sellel laupäeval, 10. septembril kelll 16 juba teist korda Teatribändide festival, kus Rakvere teatrit esindavad United Doorbells Orchestra ja RAMM ehk Rakvere Akadeemiline Meesansambel Meesansambel Rakvere teatrist.

Festivali eestvedajateks on Vanemuise lavameister Oliver Pärna ja inspitsient Ott Kilusk, kes ise on erinevate nimede all bändi teinud kolm-neli aastat. Idee korraldada selline festival tekkis möödunud aasta kevadel, kui Vanemuises peetud teatripäeva peo raames astus üles ka Vanemuise bänd Õõvastus.

Festivalil astuvad üles ka eelmisel aastal esinenud ansamblid, kelleks on rakverlaste kõrval Kantriansambel Pärnu Endlast, Õõvastus ning Merca ja sõbrad Vanemuisest.
Uued tulijad on Von Krahli teatri bänd ning Ooper-kvartett ja Jüri Aarma Estoniast. Kavas ka rida üllatusesinejaid.

Festivali korraldajate sõnul tehakse teatrites muusikat ka väljaspool lava ning andekaid inimesi leidub nii lavameeste, rekvisiitorite, õmblejate kui ka kõigi teiste teatriga seotud asjameeste hulgas. Kogu selle toreduse avalikuks tegemiseks pidasid Pärna ja Kilusk parimaks võimaluseks korradada festival.

Bändide esinemiste vahepeal valivad muusikat inimesed teatrirahva hulgast, festivali ohjab Ott Sepp.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles