Laupäeval toimub teatribändide festival

Andris Tammela
, 24tundi tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vanemuise teatrit esindab teatribändide festivalil Merca sõpradega.
Vanemuise teatrit esindab teatribändide festivalil Merca sõpradega. Foto: LIIS TREIMANN/PM/SCANPIX BALTICS

Sel laupäeval, 10. septembril toimub Tartu Sadamateatris teine teatribändide festival, millel näeb muusikat tegemas kõikvõimalikke andekaid teatriinimesi lavameestest rekvisiitoriteni.

Festivali eestvedajad on Vanemuise lavameister Oliver Pärna ja inspitsient Ott Kilusk, kes ise on eri nimede all bändi teinud kolm-neli aastat. Idee korraldada selline festival tekkis möödunud aasta kevadel, kui Vanemuises peetud teatripäeva peo raames astus üles Vanemuise bänd Õõvastus.

“Kui teatrihooaeg lõpeb traditsioonilise teatrite spartakiaadiga, siis miks ei võiks ta alata teatribändide festivaliga,” märkis Pärna “See oleks koht, kus suhelda enne suurt tööaasta algust.”

Festivalil astuvad üles eelmisel aastal esinenud Pärnu Endla teatri bänd Kantriansambel, Õõvastus, Merca ja sõbrad Vanemuisest, United Doorbells Orchestra ja RAMM Rakvere teatrist. Uued tulijad on Von Krahli teatri bänd, Ooper-kvartett ja Jüri Aarma Estoniast. Kavas on rida üllatusesinejaidki.

Bändide esinemiste vahepeal valivad muusikat inimesed teatrirahva hulgast, festivali ohjab Ott Sepp.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles