Vanemuise sümfooniaorkester annab kolm kontserti

Andris Tammela
, 24tundi tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vanemuise sümfooniaorkester.
Vanemuise sümfooniaorkester. Foto: Sille Annuk

Vanemuise sümfooniaorkester annab koostöös Eesti Kontserdiga reedest pühapäevani kolmes Eesti linnas oma hooaja avakontserdid.

Vanemuise teatri pressiesindaja Ave-Marleen Rei teatel kuuleb orkestrit sel reedel, 9. septembril Tartu Vanemuise kontserdimajas, laupäeval, 10. septembril 19 Jõhvi kontserdimajas ja pühapäeval, 11. septembril Tallinna Kaarli kirikus.

Hooaja avakontsertidel tulevad ettekandele Giuseppe Verdi avamängud ooperitele “Saatuse jõud”, “Luisa Miller” ja “Nabucco” (Tartus ja Jõhvis) ning Verdi “Reekviem”.

Kontserdil soleerivad Stanislavski ja Nemirovitš-Dantšenko nimelise Moskva akadeemilise muusikateatri sopran Irina Vaštšenko, metsosopran Valentina Kremen, Mannheimi rahvusteatri tenor Juhan Tralla ja bassimees Kristjan Mõisnik.

Kontserte dirigeerib Vanemuise uus muusikajuht ja peadirigent Paul Mägi. Osalevad Vanemuise ooperikoor, RAM ja Eesti kontsertkoor.

“Ehkki vahel tundub, et Verdit mängitakse palju ja teame, mida Verdi muusika endast kujutab, siis kui natuke süveneda, võib tajuda seda suurt geeniust, seda inspiratsiooni ohjeldamatut tulva, mis vanameistril on olnud,” märkis Mägi. “Need kontserdid saavad olema väga tõsiselt kuulatavad – anname endast parima.”
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles