MOFFi peaauhinna võitis film «Windowkisser»

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mobiiltelefonid
Mobiiltelefonid Foto: SCANPIX

Nokia Mobiilifilmide Festivali MOFF lõputseremoonial kuulutati rahvusvahelise žürii otsusel auhinna «Parim mobiilifilm '08» võitjaks Ivan Pavljutskovi film «Windowkisser».

Publiku lemmik valiti internetihääletusel ning selle tiitli pälvis Jüri Looringu lühifilm pealkirjaga «Vana klassipilt - Kas just meeldivad mälestused kõigile?».

Kokku osales Eesti teisel mobiilifilmide konkursil 22 isevalmistatud linateost. Parima dokumentaali eest sai eriauhinna samuti Jüri Looringu film «Vana klassipilt - Kas just alati meeldivad mälestused kõigile?»

MOFFi žürii hinnangul olid võidufilmi põhilisemad plusspunktid idee, hea meeleolu ja oskuslik kaameratöö. Filmi juures võlus ehedus, millega autor kirjeldas hetkes toimuvat. Samuti oli see hetk tõeliselt hästi ja õigesti tabatud.

Kõik võitjad said endale auhinnaks kaameraga Nokia mobiiltelefonid (N85, N96 ja N79), millega juba uuel aastal veelgi paremaid mobiilifilme teha.

PÖFFi juhi Tiina Lokki hinnangul on alafestivali MOFF roll end igati õigustanud: «Meil kõigil on iga päev taskus mobiilikaamera ja rõõm on tõdeda, et noored teevad nendega juba väga huvitavaid filme. Ma loodan, et nii mõnigi noor filmihuviline on MOFFi käigus saanud innustust liikuda edasi professionaalsele filmitegemisele.»

8. oktoobrist kuni 24. novembrini toimunud konkursile sai esitada isetehtud mobiilifilme viies kategoorias: dokumentaal, õudus, põnevik, komöödia ja ulme. Sel aastal osales MOFFil ka rahvusvahelisi töid, mis valmisid koostöös Kinobussiga Soomes.

MOFFi žürii: Ilmar Raag, Tõnn Sikk (eelmise aasta võitja), Heilika Pikkov (Animafilmide festivali Animated Dreams juht), Eduardo Flores Lescano (PÖFFi väliskülaline), Liina Haug (Balti Filmi- ja Meediakool), Ülle Rohtla (Nokia Eesti), Elina Takk (Laste- ja noortefilmide festival Just Film) ja Britta Kongo (Nokia Mobiilifilmide Festival).

Nokia Mobiilifilmide Festivali MOFF eesmärgiks on ärgitada kõiki noori filmitegemisele. Linateose loomist saab proovida ka kõige käepärasema vahendi ehk mobiiltelefoniga. MOFFi kinosaal on internetis, 24 tundi ööpäevas kõigile avatud.

Uus MOFF juba aasta pärast, pange mõtted ja mobiilid valmis!

Kõik konkursil osalenud filmid on üleval siin.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles